Кафе муабет

Кога ќе помислите дека животот не е фер – сетете се на овие зборови!

Во животот се' зависи од перспективата од која го набљудуваме светот.

Ако некогаш чувствувате дека не можете да продолжите понетаму и дека животот ви дава премногу товар, сетете се на некои од овие реченици, кои веруваме дека барем малку ќе ве подгинат и ќе ве вратат во живот.

  • Што и да правите, никогаш не враќајте се на она што ве повредило.
  • Кога ќе ви изгледа дека немате за што да бидете благодарни, сетете се дека сте се разбудиле живи и здрави. Некои ја немале таа среќа.

  • Ситуацијата во која се наоѓате, нема да трае засекогаш. Најдоброто допрва доаѓа.
  • Кога животот е сладок, кажи фала и прослави. Кога животот е горчлив, заблагодари се и извлечи поука.
  • Лошите работи кои ни се случуваат во животот понекогаш не’ насочуваат на патот кој ќе не’ одведе до најдобрите работи кои некогаш би ги почувствувале.

  • Секој ден е нова прилика да го промените својот живот.
  • Најдете нешто позитивно во секој ден, дури и во оние денови кога треба малку подолго време да го барате она позитивното.

  • Животот не мора да биде совршен за да биде прекрасен.
  • Најлошто најчесто не’ учи на најдоброто.

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close