Градинка

Едноставни активности за кои не сте знаеле колку се корисни за вашите деца

Како родители, секогаш сакаме да израстеме среќно, мотивирано и самостојно дете. Токму поради тој притисок, постојано имаме чувство дека треба…

Совети за родителите чиишто деца се будат ноќе

Не е изненадување што 48% од малите деца до три години и понатаму се будат во текот на ноќта, а…

Примери кои покажуваат како правилно да разговарате со вашето дете

Рускиот психолог Михаил Лабковски составил табела на секојдневни примери за правилна и неправилна комуникација. Обраќајте им се на децата без…

Еве зошто одлучив моите деца да си легнуваат во 19 часот

Една мајка на две деца раскажува зошто верува дека легнувањето во одредено време носи бенефиции за целото семејство. Пред да…

4-годишно девојче со прекрасни фотографии ја прослави победата над ракот

Постојат многу работи на кои се подготовуваат нови родители и оние кои наскоро ќе станат. Се подтовуваат на тоа дека…

На овие места во вашиот дом се кријат најмногу бактерии

Бебињата и децата се во контакт со многу површини и предмети. Тие истражуваат, допираат предмети и многу често истите ги…

Фотографија која покажува колку малку им е потребно на децата за среќа

Еден мал гест од родителите ги развесели малите и ги потсети родителите што е навистина важно. Оваа фотографија која се…

Растењето со куче може да ги подобри здравјето и среќата на детето

Живеењето со домашно милениче може да има големо, специфично влијание, во зависност од добата и потребите на детето. Кучињата се…

Што би требало да знае да зборува детето до неговиот трети роденден?

Во втората година на вашето дете ќе се изненадите колку ќе напредува неговиот говор и колку ќе му се зголемува…

Скапите материјални работи не ги задоволуваат децата, потребна им е љубов

За жал, во денешно време децата се’ повеќе стануваат жртва на амбициите на своите родители, кои имаат големи очекувања, но…
Close
Close