Градинка

Како да му кажете „не“ на детето и тоа да ве послуша

Ова е важно за карактерот

Чоколадо

Сите деца сакаат чоколадо. Но, чоколадото може да влијае на лиш квалитет на забите. Премногу чоколадо е многу нездрава навика и подобро е што поскоро да се отфрла. Наместо чоколадо, дајте им да јадат некои здрави грицки или овошје.

Не сака да оди на училиште

Кој ќе се разбуди толку рано и ќе се подготвува за училиште? Меѓутоа, училиштето е нужно и мора да се оди. Значи, секогаш кога вашето дете ќе почне да изнаоѓа милион изговори само да не оди на училиште, речете му “не”. Детето мора да сфати дека во животот мора да има обврски и одговорност.

Previous page 1 2

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close