Кафе муабет

ЗАПОЧНУВА ВЛАДЕЕЊЕТО НА ШКОРПИИТЕ: Посветете внимание на овие 7 датуми од ноември!

Ноември е месецот кој ќе донесе многу убави работи за Шкорпиите

Шкорпиите ги очекува убав период.

 

foto Dreamstime

 

Оние кои се родени во овој знак наредните месец дена ќе имаат период на комплетен пресврт, а во тоа ќе им помогне Сонцето.

 

foto astroweb.pl

 

Од 23 ноември, започнува владеењето на Шкорпиите. На овој датум Сонцето го напушта нежниот знак на Вага и влегува во моќната и страствена Шкорпија.

Владетел на Шкорпијата е планетата Плутон, која ја симболизира трансформацијата.

Шкорпиите веќе научија дека и по најголемата бура животот продолжува и не треба да се откажуваат од плановите.

 

 

Астероидот Јуно, кој патува кон Сонцето овој месец ќе донесе љубов на Шкорпијата.

Промените за Шкорпиите ќе започнат на 31.10. или денот на Сина месечина

Космичката енергија на Сината Месечина (како што се нарекува втората полна Месечина во 2020 година) носи напнатост, непријатност и тешкотии при донесувањето на нови одлуки.

 

 

01. и 11.11. или како се нарекуваат  Ангелски серии со број 111 и 1111

На 1. 11.2020 година заедно создаваме космичка магија

На овие денови, треба да замислите желба, бидејќи се верува дека таа ќе се исполни.

 

 

03.11. – Меркур во директно движење

Меркур започнува да се движи од 13.10. и завршува на 3.11. 2020.

Сепак, тој продолжува да владее од сенка.

 

 

На 08.11. ќе се случи спој на Сонцето и астероидот Јуно

На овој ден Шкорпиите ќе се соочат со голема љубов- можно е на овој ден да ја сретнете сродната душа.

Ова е период на романса и среќа во љубовта.

 

 

12.11. е денот кога за последен пат ќе се сретнат Јупитер и Плутон оваа година.

На овој ден луѓето кои се занимаваат со економија и продажба ги очекува најголем успех.

На 13.11. – Марс ќе биде во директно движење

Сега веќе Марс не е ретрограден! На овој ден можно е да се остварат некои желби од 2018 година. Можно е да завршиме некои заостанати задачи, а не чекаат понуди за кои сме сонувале во минатото.

 

 

14.11. е денот на супер млада Месечина во Шкорпија

Можно е на овој ден да тргнете на долгоочекувано патување.

Ова е почеток на нов лунарен циклус – време е да го оставите минатото засекогаш зад себе!

Со Шкорпијата може да бидете среќни само ако ја почитувате нивната волја!

За луѓето родени во знакот на Шкорпија се вели дека тие се карактеристични по своите екстремни и неочекувани реакции.

Тие се самоуверени и наметливи и не ги регистрираат зборовите „Не“ и „Не можеш“, „не смее“. Шкорпиите не чекаат да се појави некоја покана некаде, ако сакаат да дојдат, тие едноставно ќе се поканат и ќе се појават полни со самодоверба, не грижејќи се што мислат другите за тоа.

Шкорпиите се склони кон драматични реакции. Таа е интензивна, решена, силна, храбра и смела, упорна, мистериозна, продорен, истражувач, снаодлива и според нечие мислење дури и несигурна.

 

 

Со знакот на Шкорпија владеат Марс и Плутон, како и знакот на Овен. Иако споделуваат владетели, Овен и Шкорпија се разликуваат во многу работи. Овен е огнен, активен, машки знак, иницијатор, почеток на животот, додека Шкорпија е водена, женствена, пасивна знак, владетел на смртта и распаѓање. Овен како прв знак дава живот, Шкорпија како осми знак го одзема – напаѓа, и секогаш брани.

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close