Градинка

Еве зошто гледањето на овој цртан филм е добро за децата

Различните видови кучиња за децата се интересни, акцијата е сосема предвидлива, а тематската песна е заразна.

„PAW Patrol ” стана вистински хит.

Овој анимиран филм заведе милиони деца. Различните видови кучиња за децата се интересни, акцијата е сосема предвидлива, а тематската песна е заразна.

„Родителите може да бидат спокојни од овој цртан филм, бидејќи има доста работи што децата ги учат со гледањето кои се исклучително важни. Во секоја епизода има проблем што се решава, а децата гледаат дека со помош на другите, конечно се чувствуваме добро “, вели Морин Хили, експерт за детски развој.

Таа смета дека позитивната страна на овој цртан филм е тоа што децата гледаат дека има луѓе во неволја, припадници без разлика на која заедница припаѓаат, а сепак се подготвени да помогнат. Тој додава дека ова им дава на децата неопходна количина на самодоверба.

„PAW Patrol ” се наменети за деца од предучилишна возраст, а шестата сезона моментално емитувана.

„На оваа возраст, децата почнуваат да се интересираат за нови искуства, а вродената љубопитност може да предизвика интензивно чувство на страв и вознемиреност. Сепак, гледањето на “PAW Patrol ” децата учат да бидат сигурни дури и ако доживеат нешто ново “, вели тој, додавајќи дека некои од овие работи често се повторуваат во овој анимиран филм, но тоа е добро за оние кои се наменети за тоа.

„Можеби тоа ви пречи, приказната е речиси секогаш иста, но навистина им помага на децата да сфатат дека секогаш ќе имаат некој кој ќе им биде поддршка и дека се безбедни”.

Исто така, Хили истакнува дека повторувањето им помага на децата да научат повеќе.

„2011 година. Анкетата беше спроведена на Универзитетот во Сасекс, која покажа дека децата кои често ја следат истата ТВ-програма постигнуваат подобри резултати во тестовите за разбирање. Затоа децата немаат потреба од повеќе книги, тие можат повторно да читаат “, вели експертот за развој на детето.

 

Децата во Америка во просек гледаат телевизија три часа дневно, откриваат студиите на Универзитетот во Мичиген, и ќе ги разгледаат некои цртани филмови за да прифатат позитивни, зајакнување на часовите, а во исто време да се забавуваат.

„Децата на возраст од четири години почнуваат да трошат повеќе и повеќе време со возрасни лица кои не се нивни родители, на пример, наставници во градинки или спортски тренери. Тогаш за нив најважна лекција е безбедноста, и како што растат, важно е да ги научиме дека другите мора да ја заслужат довербата “, вели Хили.

Имајќи го на ум сето ова, треба да знаете дека вашето дете од цртаните филм апсорбира важни искуства кои ќе му помогнат во животот.

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close