MAMA

Знаци кои покажуваат дека сте мајка: Успевате да направите повеќе работи во еден час, отколку некој за цел ден

Ова не е шега, вистина е. Мајката е мајка!

Мајката е најсилното и најхраброто суштество на планетата, а воедно е и полна со љубов, трпение и разбирање. Во продолжение погледнете неколку карактеристики кои ги опишуваат мајките.

1. Кога истовремено се чувствувате дека сте и во пеколот и во рајот.

2. Кога одењето во супермаркет ви изгледа како одење на одмор.

3. Кога на чашата вино гледате како на чинија овошје.

4. Кога самите би посакале да имате температура од 40 степени, наместо да го гледате вашето малечко како се мачи.

5. За неколку минути успевате да направите многу повеќе работи отколку некој за цел ден.

6. Кога со задоволство би спиеле, наместо да имате секс.

7. Кога одењето во тоалет со публика ви станува секојдневие.

8. Кога истата облека ја перете по три пати, зашто сте заборавиле да ја извадите од машината за алишта и да ја исушите.

9. Кога физичката болка ја делите на три нивоа: болка, неиздржлива болка и стоење на лего коцка.

10. Кога туширањето од 15-тина минути ви изгледа како ден поминат во спа-центар.

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close