MAMA

Реални ситуации кои ги знаат само мајките на момчињата

Кога имате само синови, некои работи едноставно изгледаат поинаку.

Мелиса Л Фентон и РИта Темплетон, горди мајки на четири синови, откриле како изгледа секојдневиети на мајки кои имаат само момчиња и зошто им е интересен животот на кој непрекинато се изложени, а кој се споредува со диво возење во лунапарк.

„Ние, мајките на момчиња, сме посебни водови. Тоа е најверојатно поради тоа што одгледуваме живи битија кои многу работи прафват поинаку од нас, како што е извршувањето малечка нужда стоејќи…“

Мајките откриваат неколку ситуации кои непрекинато им се случуваат, во споредба со другите.

Луѓето не’ жалат и тоа е грозно

Кога ќе им кажеме на другите дека имаме момчиња, не прават да се чувствуваме многу добро. Нажалост, некако се уверени мислењата дека е помалку забавно да се одгледува машки пол, а ние можеме да ви кажаме дека тоа е невистинито.

Понекогаш сме тажни затоа што нема да купуваме венчаници, но исто така чувствуваме големо олеснување

Ќе ни недостасуваат моментите во кои немаме ќерка, но од друга страна, драго ми е дека нема да поминувам низ сето тоа. Ако мојата драга идна снаа ми даде да одам со неа да купувам венчаница, ветувам дека 100% ќе ја поддржувам во нејзиниот избор.

Ги одгледуваме синовите така што ќе помагаат во домашните обврски

Ќе ги научам моите синови како да ја променат гумата на автомобилот или да ги поправат цевките, но исто така ќе ги научам како да направат оброк, да ги исперат алиштата или да ги избањат најмалите. Така ќе направам да бидат квалитетни партнери во семејниот живот.

Никој не ни ги краде парфемите и лосионите

Со оглед на тоа колку често ние ги трошевме козметичките производи на нашите мајки, би требало да постои некоја карма. За среќа, кога немаме ќерка, никогаш не мора да се чуваме да не ни биде потрошен омилениот парфем или кремот.

 

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close