MAMA

Ова дефинитивно е најлудиот божиќен подарок за мајките кои дојат

Луда идеја која стана хит помеѓу мајките кои дојат.

Оваа необична божиќна блуза на која има гола дојка со залепени очи и црвен нос на местото на брадавицата, стана хит на интернет откако фотографијата беше објавена на Фејсбук страницата Beautiful Breastfeeding. Таа предизвика многу воодушевувања, но и загрозувања.

Оваа блуза се продава за 49.99 американски долари. Покрај популарноста која брзо ја доби помеѓу мајките кои дојат, всушност, не е наменета за доилки, затоа што очите кои се залепени на дојката претставуваат опасност за бебето од загушување.

Исто така истакнуваат дека црвениот нос по отстранување од брадавицата, не може да се врати. „Така, ако мајката би сакала да го нахрани бебето, најпрво би требала да го тргне носот и да ја исчисти брадавицата, а после повеќе не ќе може да ја покрие, освен ако купи заменски носеви“.

 

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close