Кафе муабет

Исповед на една девојка: Факултет завршив во Австрија и таму останав да работам

Исповед, но и корисен совет од една девојка.

Исповедта на една девојка ви ја прикажуваме во продолжение.

Факултет завршив во Австрија и таму останав и да работам. Запознав едно многу богато момче кое е сопственик на една милионска фирма.

Додека се забавувавме, никогаш не му дозволував да ми купува некои скапи работи, да ми плаќа сметки и секогаш делевме половина-половина.

Се сеќавам кога за годишнина ми купи автомобил, нов, но го одбив подарокот, затоа што е прескап и самата себеси си купив ист – секако на кредит. Не можеше да верува, зашто сите дотогашни девојки повеќе ги гледале неговите пари, отколку него.

Пред неколку месеци се венчавме и уште првиот ден станав милионерка. Ми препиша 20% од својата фирма и со самото тоа за целиот свој живот ме направи милионерка, што и да се случи во иднина.

Па, мој искрен совет до девојките: Не тежнејте кон скапи подароци, затоа што ако се задоволував со тоа, одамна би била бивша.

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close