MAMAДом и семејство

5 работи кои покажуваат дека мајките се вистински СУПЕРХЕРОИ

Секоја мајка може да каже дека наутро стигнува и да подготви појадок и да ги подготви децата, а притоа да го пие своето кафе. Во суштина, секоја мајка е суперхерој во своето срце. Денес ви покажуваме 5 работи кои ќе ве уверат дека ова е навистина така!

Мајките ги преземаат работите во свои раце

Суперхероите не чекаат да дојде својот спасител, туку самите се спасуваат. Кога работите ќе тргнат во погрешна насока, тие веднаш знаат како да ги разрешат.

Мајките може да извршуваат повеќе задачи одеднаш

Тие може да спремаат вечера, да му помогнат на постарото дете во врска со домашните задачи, да го смируваат бебето… ви звучи познато?

Тие се неверојатно издржливи

Секој родител кој 3 дена по ред го држел своето дете со висока температура, знае дека издржливоста е супер моќ на секоја мајка.

Тие секогаш се борат за доброто на своето дете

Секоја мајка се бори да му го обезбеди најдоброто на своето дете и да му вети посигурна иднина.

Тие знаат дека мајчинството ги прави посилни

Суперхероите знаат дека мајчинството не ги ограничува, туку напротив – тоа е нивна СУПЕР МОЌ.

Tags

Препораки

Close
Close