MAMA

Хит парче што се продава за неколку секунди: Жените велат дека е ужас, мажите се воодушевени, а вие? (ФОТО)

Tаканаречените „гаќички С“ неодамна се појавија на пазарот и никој не знае за што служат.

Tаканаречените „гаќички С“ неодамна се појавија на пазарот и никој не знае за што служат.

Имено, оваа долна облека повеќе личи на лента за коса отколку на што било друго, едвај ги покрива и интимните делови од телото.Една од предностите на гаќичките С е тоа што се лесни за комбинирање со гардеробата затоа што ги има во многу различни стилови, материјали и бојата.

Жените кои ќе се решат да ја носат оваа долна облека можат да ја обликуваат и жицата во неа, со цел да формираат идеална форма во себе.

Верувале или не, овие панталони, кои чинат од 300 до 1500 динари на Амазон, веќе се целосно распродадени.Овој необичен дизајн на долна облека е многу популарен кај младите девојки. Сепак, многу жени се жалат дека овој стил на гаќи не е практичен за носење. Еден остар коментар на Амазон беше:

– Не можам да ги носам повеќе од 2 минути. Не трошете пари, овој производ нема никаква вредност – напиша една жена.Сепак, еден човек имаше поинакво мислење.

„Мојата сопруга не ги сакаше премногу тие гаќички, но јас навистина ги сакам“, призна тој.
Шокантна студија откри дека повеќе од половина од луѓето не ја менуваат долната облека секој ден.
Компанијата Томи Џон ги испита навиките на илјадници Американци.

Тие откриле дека 45 проценти од луѓето што биле опфатени во анкетата носи исти гаќи два дена или подолго. Дури 13 проценти од испитаниците признале дека во исти гаќи поминале цела недела, па и подолго.

Кај мажите, ова е почеста појава.

Мажите се со два и пол пати поголема веројатност да бидат во едни исти гаќи седум дена па дури и подолго.

„Резултатите се приближно рамномерно распоредени меѓу мажите и жените, што го побива верувањето дека жените се повеќе свесни за хигиената отколку мажите“, вели претставник на компанијата што ја спроведе студијата.

Исто така, според ова истражување, луѓето како да се „врзани“ за својата долна облека. 46% од испитаниците признале дека нивната долна облека сигурно не била фрлена најмалку една година. 38 проценти изјавиле дека немаат идеја колку долго ја поседуваат својата омилена долна облека.
Експертите советуваат да ја менувате долната облека на секои шест месеци до една година затоа што таа создава микроорганизми кои можат да доведат до габична инфекција или воспаление на уринарниот тракт.

Според една британска студија од 2017 година, 83 проценти од чистата долна облека веќе содржи околу десет илјади бактерии, од кои повеќето доаѓаат од машини за перење, бидејќи луѓето ретко ги чистат. Од друга страна пак, една интернет истражување што го спроведе „Mulberry’s Cleaners“, и тоа истата година со претходното истражување, покажа дека 18% од мажите и 10,5% од жените во Велика Британија воопшто не ја мијат долна облека.

На овој аеродром во Шведска младите девојки ги советуваат да стават лажичка во гаќите, а за тоа имаат многу добра причина

На аеродромот во шведскиот град Гетеборг младите девојки ги советуваат во долната облека да стават лажичка пред да ја напуштат земјата поради договорени бракови или пред да бидат подвргнати на полно осакатување, пишува британскиот „Daily Mail“.

„Поради лажичката ќе се огласат детекторите за метал додела девојките ги минуваат сигурносната проверка. Девојките потоа ќе бидат однесени на страна каде ќе можат да зборуваат со персоналот на аеродромот.“

„Тоа им е последна шанса на тие девојки за да им помогнеме“, вели Катарина Идегард која се занимава со таков вид на насилство над жените во Шведска.

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close