Кафе муабет

Работеше во продавница за спортска облека, земаше плата 300 евра: Синот на Злата Петровиќ сега ги изненади сите, нема да верувате што работи

Одлично се снашол во телевизија...

Синот на пејачката Злата Петровиќ, Јован Пејиќ јавноста го запозна откако се дозна дека работи во продавница за спортска облека.

фото инстаграм/Јован Пејиќ

Но сега тоа е минато, па Јован почна да работи на телевизија.

фото инстаграм/Јован Пејиќ

Јован рано се осамостои па така одамна самиот заработува а сега реши да се вработи во „Инста ТВ“ и да проба нова професија.

фото инстаграм/Јован Пејиќ

– Јован е вреден тип. Никогаш не му било проблем да работи, ниту сега. Не сака родителите да го издржуваат. А работата на телевизија е нов предизвик за него – изјави извор близок до Пејиќ.

фото инстаграм/Јован Пејиќ

Синот на Злата ги потврди овие сознанија и истакна дека е воодушевен од новата работа.

фото инстаграм/Јован Пејиќ

– Вистина е, навистина сум задоволен. Имам одлични колеги. Има многу убава енергија во насока. Работам како организатор, односно ги организирам сите настани поврзани со „Првиот бенд на Србија“. Одлично се снајдов – изјави Пејиќ.

Фото Инстаграм/Јован Пејиќ

Малкумина знаат дека пејачката Злата Петровиќ има два сина, Мики кои го доби во бракот со пејачот Хасан Дудиќ и Јован од бракот со водителот Зоран Пејиќ Пеја.

Фото Инстаграм/Јован Пејиќ

Пејачката секогаш истакнува дека е горда што ги одвела синовите на вистинскиот пат и често зборува за тоа како нејзиниот помал син Јован работи во продавница во трговски центар.

Фото Инстаграм/Јован Пејиќ

– Многу сум гордa токму затоа што тој е сличен на мене и на татко мu. Ние сме многу скромни луѓе, никогаш не покажуваме што имаме или немаме – рече таа и додаде:

Фото Инстаграм/Јован Пејиќ

– Ако не ги гледате мојата душа и срце, сè друго е ирелевантно. Убаво е што, иако заработуваме добро, во ниту еден момент моите синови не сакаа да зборуваат за тоа чии се.

Фото Инстаграм/Јован Пејиќ

Злата не крие дека често го повикува постариот син да оди на настапи со неа, бидејќи тој е музичар, но тој не сака, за луѓето да не помислат дека тој успеал поради неговата мајка.

Фото Инстаграм/Јован Пејиќ

– Тие не се од тој филм едноставно и драго ми е, бидејќи тие се борат за својата иднина како личности и многу ми е драго за тоа – посочи Петровиќ за „Гранд“.

Фото Инстаграм/Јован Пејиќ

Синот на Злата Петровиќ и Зоран Пејиќ Пеја, работеше во продавница за спортска опрема на познат бренд.

Фото Инстаграм/Јован Пејиќ

Јован Пејиќ неколку години беше на оваа позиција и работеше за плата помала од 300 евра иако неговите родители се познати и богати.

Фото Инстаграм/Јован Пејиќ

Злата и Пеја заработуваат по десетици илјади евра, и тоа најмногу од ромски веселби, но нивниот син е скромно момче кое покрај тоа што е студент на менаџмент, успеа да пронајде и постојана работа. Тој е добар студент и дете за пример, велат неговите познати родители.

Фото Инстаграм/Јован Пејиќ

Познатата фолкерка вели дека сам заработил пари за да купи автомобил и дека е многу одговорен, што и не ја чуди бидејќи и таа и нејзиниот сопруг се одговорни и вредни луѓе. Од друга страна, и нејзиниот сопруг со гордост зборува за него, истакнувајќи дека Јован е дете за пример и преставува совршен доказ дека и децата на познатите можат да бидат „нормални“, „без да се фатат за лошо друштво и да тргнат во некој погрешен правец“.

Фото Инстаграм/Јован Пејиќ

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close