Бебе

ОВИЕ се квалитетите што ги има секој ДОБРО ТАТКО: За што е подготвен и за што мора редовно да ги потсетува своите деца !?

Се разбира, тоа само по себе е важно, но има и некои други важни работи кои се синоним за добрина и посветеност кон таткото

Да се ​​биде добар татко е многу повеќе од плаќање на сметки и инвестирање во иднината на вашите деца.

Се разбира, тоа само по себе е важно, но има и некои други важни работи кои се синоним за добрина и посветеност кон таткото.

Добриот татко е секогаш на ваша страна кога ви треба. Дури и кога има важни одговорности, тој знае кога е време да се посветите само на вас и да ви даде поддршка. Секогаш можете да сметате на емоционална поддршка од него. Еден добар татко сака да ги запознава своите деца што е можно повеќе секој ден, да научи нешто повеќе за нивните надежи и соништа.

Тој сака да разговара со своите деца за секој проблем.Тој е трпелив, љубезен, грижлив и тој е личноста со која сакате да поминете повеќе време.Тој е подготвен да оди дополнителна милја за да биде покрај вас во вистинско време. Тоа ви помага да ги направите работите што ги сакате и се обидува да покаже интерес за вашите хобија.

Тој е лојален, чесен и се обидува да ги израдува најблиските луѓе околу него. Тој не ги присилува децата да се занимаваат со работи што не ги интересираат и не сака да го живее својот живот низ животот на своето дете.

Тој му дозволува на детето да биде свој човек, и тој е само таму да го води и да му помогне да стане после неуспехот.Односот со децата е клучен за неговиот напредок во животот.

Тој често ги потсетува своите деца за нивните квалитети и вредности и на тој начин ги мотивира да продолжат со нивниот животен пат.Да се ​​биде добар татко не е толку тешко. Не мора да одговорите на сите очекувања и строги правила што современиот свет ги поставува пред родителот. Најважно е да се сакаме едни со други и да бидеме поддршка и ветер во грбот. Ова се нештата на кои татковците се сеќаваат засекогаш.

Министерот им покажа на сите – во исто време има состанок на ЗУМ и го чува детето

На прв поглед ова изгледа како симпатичнa Твитер фотографија за да нѐ расположи во овие мачни времиња.

Но кога мажот кој ја сподели фотографија од својата 10- месечна ќерка врзана за неговиот грб во текот на онлајн состанoк, е министерот за образование на Сиера Леоне, разговорот премина во дискусија за улогата на половите.

Давид Моинина Шенге вели дека тој сакал да постави пример за останатите мажи.Тој за медиумите изјави дека многу ретко се гледа дете на гробот на таткото во неговата земја.

„Како ги натерав татковиците да ги носат бебињата на својот грб“.

Секако, слика од жена со бебе на грбот воопшто нема да замисли никого, сфатил овој 33- годишен министер.Состанок на Зум и другите задачи

„Многу жени ова го прават секој ден, но толку е нормално што за тоа воопшто не разговараме. Да беше мојата сопруга онаа што го прави ова, немаше да биде вирален твит“, изјави тој од својот дом во престолнината на Сиера Леоне, Фритаун каде постои делумен карантин поради ширењето на коронавирусот.

Министерот за образование бил во кујната во својата куќа и ја хранел Пејнина кога му почнал Зум состанокот и тој се вклучил во расправата. Забележал дека малечката заспала, па одлучил да ја остави на својот грб додека тој е на состанок.

Оваа слика „го принудува човек за размислува за себеси, им покажува дека е можно и тие да се грижат за своите деца“, вели д-р Шенге.

„Јас имам пријатели кои никогаш во животот не смениле пелена, а имаат повеќе деца, и дури не им е јасно како тоа е можно“, вели тој.

 

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close