Бебе

Мајки, ќе се препознаете ли: Работи кои ги обожавате кај вашето новороденче

Мајчинството е прекрасен дел од животот.

кога идва краят на свет ќе дојде малото прекрасно бебе, започнува прекрасен дел од вашиот живот: мајчинството. Уживајте со своето бебе додека е мало, затоа што брзо се’ ќе се промени. Сигурно и вие ќе се препознаете во овие неколку работи во кои ужива секоја мајка.

Прекрасно мирисаат

Постојат и научни истражувања кои објаснуваат дека ова е вистина. Бебето прекрасно мириса, иако не е бањато. За неколку месеци тоа веќе нема да биде баш така. Иако вие и понатаму непрекинато ќе го мирисате.

Многу спие

Кога малку ќе порасне, со убавина ќе се присетувате на моментите кога убаво спиеле кога биле толку мали.

За нив постоиш само ти

Те гледаат со поглед полн со љубов. Ним им пружиш потпора, храна и љубов. Околу втората година, погледот ќе стане поинаков, а околу третата ќе вртат со очите.

Го следат твојот глас

Начинот на кој го протегнуваат својот мал врат и ја вртат главата во правец на вашиот глас е непроценлив. За неколку месеци, ќе можете да пеете цел ден и голема е веројатноста дека ќе ве игнорираат.

Совршенство во секој поглед

Од смешна косичка до мали прстиња на нозете, се’ на нив е совршено. Како растат и понатаму ќе бидат најубави. Освен кога ќе ги видите дека прават нешто недозволено, но тоа брзо ќе ви помине од сеќавање. Колку и да знае да биде тешко со мало бебе, тоа се најубавите моменти во мајчинството кои никогаш повеќе нема да се вратат. Уживајте со своето малечко до совршенство, секој ден, секоја минута, секоја секунда.

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close