MAMA

Оваа МАМА со последните пари купила тикет за лотарија, добивката ја подарила, по овој гест животот и се смени

Мама пред продавницата најде еден долар. Со тоа, таа купила билет за лотарија, на кој освоила 100 долари

Откако нејзиниот несебичен чин се рашири во полициската станица и заедницата, беше поставена страница за да и помогне со најмалку 60.000 американски долари

Кога самохраната мајка Шетара Симс од Канзас Сити, која едвај врзува крај со крај, освои 100 долари на лотарија, таа одлучи да им ги даде на семејството на полицаец, кој беше ранет на должност.Симс го стори тоа и покрај сопствените финансиски проблеми, пренесува Си-Ен-Ен. Како и многу Американци погодени од коронавирусот, таа неодамна ја загуби работата.

Мама пред продавницата најде еден долар. Со тоа, таа купила билет за лотарија, на кој освоила 100 долари.

Нејзината ќерка Ракија Едмонсон (12) предложи парите да бидат дадени како подарок на семејството на полицаецот од Канзас Сити, кој беше ранет на должност.Таа повреда ги потсети на лична трагедија, имено, нејзината најстара ќерка животот и беше одземен во 2012 година.

Детективите кои работеле на случајот за нејзината ќерка биле голема  поддршка од семејството.

– Тие направија работи што не требаше да ги прават, дојдоа да ги видат моите деца. Тие беа татковци, терапевти, тие беа сè за нас – се сеќаваше мајка ми.

Со цел да се врати дел од надежта дека овие полицајци се вратиле во нејзиното семејство, Симс ја повикала полициската администрација на 10 јули да направи донација. Таа одлучи да аплицира анонимно, не оставајќи ни име ниту број.

Нејзината дарежлива донација наскоро стана позната на станицата и заедницата. Полицајците ја бараа со денови, надевајќи се дека ќе ја најдат и ќе и вратат за  љубезност.

Кога го откриле нејзиниот идентитет, полицајците поставија страница на GoFundMe за Симс.Стотици луѓе кои слушнаа за оваа приказна излегоа, сакајќи да помогнат. До среда, на оваа локација беа собрани повеќе од 60,000 американски долари.Мајката и ќерката се сретнале со колегите на повредениот полицаец, кој сè уште е во болницата.

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close