Дом и семејство

“НЕМОЖЕВМЕ ДА ИМАМЕ ДЕЦА ПА ПОСВОИВМЕ ЧЕТИРИ”- Секоја чест за овој пар: Тие се нашиот благослов, не можеме да живееме без нив!

Сега не можат да си го замислат животот без нив...

Снежана и Горан Самарџија долги години се бореле со стерилитет. Парот не можел да има деца, па поради тоа дојдоа и големи разочарувања во нивниот живот.

фото принтскрин

Но секогаш има надеж, и таа е онаа што води низ животот.

Во моментот кога се соочиле со најтешкото прашање, дали ќе останат заедно или ќе се разделат, тие добиле брилијантна идеја.

Додека разговаравме во автомобилот, сопругот рече: Што ќе правиме понатаму? Кога немаме решение за потомството, го гледам и велам: Не знам што мислиш следно, дали ќе раскинеме или ќе останеме заедно?

 

фото принтскрин

 

Го гледам, Боже, тоа не е причина да се разделиме, има решение, секогаш има решение – решивме да посвоиме дете “, вели гордата мајка Снежана.

Семејството доби нова димензија, сега куќата на Снежана и Горан беше исполнета со смеа најпрво од малиот Горан, а по него дојдоа уште три деца.

 

фото принтскрин

 

„Рекоа дека ќе биде со нас седум дена, а ние помисливме Боже, тие седум дена завршуваат, Никола ќе не напушти сега. Излегуваме за да плачеме, сега е време да си оди Никола. Сепак, неговата мајка почина во болницата во Приедор, па тие нè прашаа дали сме за тоа тој да остане со нас. Како и да е, се плашевме дека ќе си замине.Кога социјалниот работник ми рече на телефон дека Никола е дете со посебни потреби, добро и реков и прашав: дали оди сам, ми рече да, може ли сам да се храни, рече да на што одговорив добро. “, Вели Снежана.

 

фото принтскрин

 

Не можев да го замислам животот без нив, никако сега, воопшто не ми треба живот без нив“, вели Снежана. Оваа храбра мајка вели дека нејзините деца се сè и дека тешко може да поднесе кога ќе се оддели од нив.

Таа ги советува сите што не се способни да станат биолошки родители да посвојат дете бидејќи, како што вели, тоа е најубавото нешто во животот, да се биде родител.

 

фото принтскрин

Оваа мајка во своето срце знаеше дека семејството е најважно и дека без деца, во вистинска смисла на зборот, никогаш нема да биде комплетно. Заедничката љубов ги сруши сите пречки што ги имаше ова семејство.

 

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close