Кафе муабет

Мајка и пoчинaлa во cooбраќајка, секој ден трпела нacилство, се развела и избегала со децата- тажната животна приказна на легендарната Гоца Лазаревиќ!

Гоца заминала во Белград на 15-годишна возраст и живеела со роднините на нејзината маќеа. Тие имаа единствен син, кој секој ден ја тепаше од љубомора...

Дека животот не ги милувал и патот до успехот не им бил послан со рози, говорат и тажните животни приказни на многу познати личности.

foto Facebook
foto Facebook

Таква е  животната прказна на Гоца Лазаревиќ. Таа сега реши јавно да проговори за својот живот и за загу-бата на нејзината мајка.

Низ солзи во очите раскажува дека не успеала ниту да ја види за последен пат.

foto Facebook
foto Facebook

– Додека не започнав да живеам самостојно, се борев многу во животот. Сè беше сурово. Мама и тато заминаа во странство за корка леб. Ме оставија мене и брат ми кај ччко ми и стрна ми.Тогаш стрина ми мораше да оди на работа, па не остави мене и брат ми во куќата во шумата со еден неугледен човек да се грижи за нас. Десет дена не ја менуваше својата облека- ја започна Гоца својата животна приказна.

foto Facebook
foto Facebook

– Ние секојдневно јадевме паштета и маргарин на леб. Не знаевме за ништо друго. Додека не дојде стрина ми. Оттука и мојот гастритис, кој го носам од раното детство. Морам да кажам дека никогаш не бевме гладни. Купувавме чоколадо еднаш месечно, тоа мало животинско царство – рече Гоца низ солзи.

foto Facebook
foto Facebook

– Мама не можеше да издржи без нас, таа беше многу тажна. Таа едвај успеа да го намоли тато да се вратат кај нас. Таа за-гина во со-обра-ќајна неcреќа на враќање. Никогаш повеќе не ја видов. После тоа, секогаш имав соништа дека мајка ми ќе се врати. Се повикував на тоа со децении. Тоа беше производ на мојата фантазија. Порано ја препознавав, а сега повеќе не. Тато после тоа се ожени неофицијално неколку пати. Воглавно тоа беа некои жени кои беа груби кон нас. Кога една од нив дојде, замнав во Белград во средно училиште само за да избегам од нив, рече Гоца.

foto Facebook

Гоца заминала во Белград на 15-годишна возраст и живеела со роднините на нејзината маќеа. Тие имаа единствен син, кој секој ден ја тепаше од љубомора.

Гоца раскажа и како се запознала со 16-годишниот композитор Милутин Поповиќ Захар, со кого беше во брак и со кого има син и ќерка а се разведе од него пред речиси 30 години.

Таа јавно прзна дека тоа всушност бил и најтешкот перод за неа.

foto Facebook

– Тешко го поднесов разводот. Тогаш бев на врвот на музичката кариера. Јас би рекла дека имав се, ама немав среќа. После половина година од развод, не знаев за себе, плачев нон стоп и бев депресивна, огромен шок. Се иселив од заедничкиот стан без размислување.

На Захар никогаш не му паѓаше на памет да си отиде, па отидов со нашите деца во нашата куќа, која не беше готова. Ја преземав грижата за мојот син и ќерка, но и Милутин исто така, се разбира, помагаше кога беше потребно, тој секогаш беше тука за нив.

Во тој период работев како луда, сакав да ја излекувам тагата со работа – изјави во една прилика пејачката Гоца Лазаревиќ, за време на гостувањето во емисијата „Од профил“.

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close