MAMA

Лекарите им рекоа дека ќе живеат како билки, а овие двајца најдобри пријатели дипломираа пред некој ден

Понекогаш претерувањето може да биде малку досадно

При раѓањето, им беше дадена шанса за преживување од два проценти

Родителите честопати го искористуваат успехот на своите деца на социјалните мрежи. Разбираме…. Сè разбираме. Понекогаш претерувањето може да биде малку досадно. Но, нема претерување на оваа фотографија. Еден татко, кој, за жал, ни остана познат само под името од Редита, го пофали успехот на неговиот син.

Дипломираа неговиот син и најдобриот пријател на неговиот син, што е успех само по себе, па дури и поголем ако знаеме дека синот и пријателот, кога се родија, им беа дадени само два процентни шанси за опстанок. Покрај тоа, дури и ако тој живее седум години, лекарите мислеа, никогаш нема да оди и ќе живее како растение.

Момчињата се сликани од лево на првиот ден од училиштето, а на десната страна се сликаат за време на церемонијата на дипломирање.

Таткото во најавата напиша дека оделе до бината за да ги добијат своите дипломи. Оваа приказна треба да биде инспирација за многумина.

Молитва од децата за нивните родители

Децата се најсреќни кога ги гледаат нивните родители среќни и задоволни, здрави, силни и полни со енергија. Родителите го жртвуваат својот живот за децата. Им посветуваат внимание, им даруваат љубов, па затоа, многу често децата не знаат како да им се оддолжат за сето тоа. Но, има ли поголем дар од здравјето? Да се помолиме за нашите родители да бидат среќни, здрави и долговечни и Бог да ги чува.

Господе, тебе ти се обраќам и ти се молам за моите родители. Тие ми ја даруваат сета своја љубов, се грижат за мене, ми помагаат во сите проблеми, ме избавуваат од секое зло и болест. Нема некој кој повеќе ми посакува добро од нив. Тие сакаат да ме извадат на прав пат, да бидам здрав и разумен човек. Те молам Господи за сето ова дарувај им благослов. Дај им радост, здравје, избави ги од тага и беда, дај им да бидат среќни целиот живот. Помагај им и секогаш биди над нив. Не лишувај ги од помошта твоја.

Притоа, Господи, те молам дарувај ми и мене доволно љубов и начини истата да им ја искажам. Помогни ми да ги разберам и да не ги изневерам, да бидам послушен, да ги следам нивните добри совети, да не ги загорчам и да им бидам утеха и радост. Знам дека најголемата награда која можам да им ја дадам е да ги направам спокојни и да не ги разочарам. Од се’ срце те молам, дарувај им ја таа награда.

Те молам Господи слушни ја мојата молитва и исполни го нашиот дом со радост, затоа што ние Тебе те прославуваме како наш Набесен Отец.

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close