Новости

Кога ќе забележиш дека некои луѓе те избегнуваат, само посакај им среќа!

Што и да е, не си дозволувај на себеси да се убиеш со твоите мрачни мисли.

Секој има свој избор, секој има свој сопствен свет, и ако луѓето не ја препознале вашата вредност и вашите искрени намери, не дозволувајте си тоа тешко да ви паден бидејќи ќе дојде време кога работите ќе се променат, кога истите тие луѓе ќе ја видат вашата вредност и ќе го побараат вашето присуство.

Кога ќе почувствувате дека некои луѓе ве избегнуваат, не грижете се, не го живеете вашиот живот за нив, и не дезволувајте да се чуствувате помалку вредни.

Животот брзо ги менува работите и оние кои беа горе сега се долу, а оние кои беа долу сега се горе.

Почитувајте се себеси и во тие моменти не дозволувајте да бидете манипулирани од вашите чувства. Онолку колку што ве почитуваат луѓето вас, толку самите себеси се ценат внатрешно. На големите луѓе секој им е голем, а малите си се сметаат за големи.

Кога ќе почувствувате дека некои луѓе ве избегнуваат, тргнете се од нив. За да си го имате сопствениот мир и светот е непроценливо.

На овие луѓе треба да им се заблагодарите во моментите кога беа со вас и да им посакате среќен пат.

ЗАПОМНЕТЕ: Секоја среќа што ја посакувате за другите ќе се врати кај вас. Секоја несреќа што сакате на другите да им се случи ќе се врати вам.

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close