MAMA

Искрена и храбра: Зошто секој во животот треба да има ЕДНА, Девица како пријател!

Ние секогаш можеме да се потпреме на луѓето родени во овој знак, и да откриеме зошто сè уште ги сакаме

Ние секогаш можеме да се потпреме на луѓето родени во овој знак, и да откриеме зошто сè уште ги сакаме.

Владеењето на Девицата започна и ќе трае до 23 септември. Девицата е шестиот знак на зодијакот. Таа е женствена, па според својата природа треба да биде рационална и борбена.

Елементот на Девица е земјата, а луѓето родени во овој хороскопски знак најмногу се занимаваат со конкретни работи, кои можат да ги користат во пракса.

Тие се реални и веруваат исклучиво во нивните чувства и логика на размислување во аналитичкиот процес на обработка на податоците и на секој проблем им пристапуваат многу студија, дури и кога станува збор за едноставни секојдневни активности како што е шопинг. Никогаш нема да им се случи некој да ги убеди да трошат пари на нешто што не им треба или дека можат да најдат поевтини на некое друго место.

Тие дури и не преземаат некои факти како готово без претходно да ги проверат, освен ако не се претставени од страна на орган на кој им веруваат, а навистина има неколку од нив затоа што Девицата се скептични по природа, а нивниот вроден перфекционизам ги тера секогаш тие најмногу обрнуваат внимание на деталите.

Девицата е знак што не остава ништо на случајноста. Тој сака да задржи сè под контрола и да праша за сè. Таа анализира многу, многу размислува, за да може да се заштити. Таа е внимателна на работа и затоа може да биде успешна.

Девицата го сака редот, а вие ќе бидете убедени во тоа кога ќе станете во нивниот дом, затоа што сè таму го знае своето место и цел. Природно се склони кон минималистички пристап, нивниот мебел е практичен, со незабележителен ентериер, речиси е невозможно нешто да ги „задуши очите“ или да се истакнува од целина.Ова секако не значи дека тие не се имагинативни и интересни луѓе, но тоа укажува на нивната потреба за едноставно и практично опкружување каде што сè што им треба е всушност при рака.

Редот им дава значење, па ќе се погрижат сè е чисто и уредно, а тоа го очекуваат и од другите.

Тие се разноврсни, со силен истражувачки дух што ќе се справат со тешки и сложени (и обично досадни) задачи за кои е потребна прецизност, точност и концентрација.Нивното чувство за ред ги фасцинира некои, додека други претежно се иритирачки, затоа што Девицата е господар на повторување, најмногу затоа што (и секој од нив ќе ви каже), повторувањето е најдобриот начин за совршенство.

Многу искрени

Жената Девица е секогаш искрена и кажува сè што мисли. Со неа, вие секогаш знаете на што сте заинтересирани! Таа е отворена и во односите со другите луѓе.

Дури и ако таа не сака некој, таа нема да се колеба отворено да ја извести таа личност. Исто така, таа отворено покажува љубов кон луѓето чие друштво ужива. Никогаш нема да слушнете озборувања од жената Девица. Тоа не е само нејзиниот стил.

Ако мислевте дека жена Девица ќе заборави важен датум, не сте во право. Таа се сеќава на родендени и годишнини на драги луѓе.

Таа, исто така, се сеќава на сите информации што и се чинат важни.

Тоа е целосна идеја

Девицата се смета за одличен мислител и секогаш е преокупирана со своите мисли, проширувајќи ги нејзините хоризонти. Таа е имагинативна, креативна и полна со идеи! Таа го презентира сето ова совршено преку своите планови.

Ако имате сопруга Девица како пријател, слушајте ги нејзините совети и ставете ја во идеја во акција затоа што сигурно ќе ви помогне.

Жената Девица е благородна, чиста и пријатна душа и нејзината позитивна енергија и харизма ќе ве исфрлат од нозете.

Сметајќи дека е позитивна личност и добра и искрена пријателка, сите сакаат жена Девица! Секогаш можете да им верувате, бидејќи таа нема да ве разочара.

Интересно е што жените Девица се претежно пријатели на мажи и на оние кои не можеле да ја освојат како партнер.

Таа е многу организирана

Таа е одговорна и организирана!Жената Девица едноставно нема да дозволи ништо да ја изненади, и ве поздравува неподготвени. Затоа, за секој настан, почнете да се подготвувате порано.

Таа ретко прави грешки затоа што е дисциплинирана и сака да ги држи сите жици во рацете.

Тактички

Малку се луѓето кои можат да се пофалат дека се тактични, а Девица е исто така.

Кога забележува нешто, таа знае дека тоа ќе биде нејзино, затоа што секогаш ги знае тактиките со кои ќе го реализира. Таа секогаш знае како да си дозволи што сака.

Храбара

Може да изгледа срамежливо и повлечено на прв поглед, но веднаш штом ќе ја запознаете малку подобро, ќе сфатите дека сте згрешиле.

Една жена Девица е крајно храбра и никогаш не се откажува од своите цели. Таа е во состојба да се бори како лавица и ништо не може да ја запре на тој пат.

Ако мислите дека Девицата не смее да ви каже нешто, грешите!

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close