MAMA

Поглед во внатрешноста: Еве како изгледаат мајчините гради полни со млеко

Погледнете зошто е важно бебето да ја дофати целата ареола, а не само брадавицата.

Една илустрација која беше објавена на Инстаграм, покажува како мајчинето млеко се создава во женското тело и како изгледаат неверојатните млечни канали.

„Нашите тела се неверојатни“, напишала една советничка за доење на Инстаграм. „Ова е погледот на градите одвнатре. Можете јасно да ги видите млечните канали и жлезди. Исто така можете да видите зошто е толку важно бебето да ја дофати целата ареола, а не само брадавицата“.

На врвот на дојката е брадавицата, испакната со висина од околу еден сантиметар, преку која излегуваат каналите на млечните жлезди. Околу брадавицата е кружно пигментираната област.

Уште еден доказ дека женските тела се неверојатни, вистинско чудо на природата!

 

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close