MAMA

На мајките им е потребен минимализам во домот – еве и зошто

Еве како да си го промените животот.

Една мајка пронашла нов начин за подобар и поубав живот во кој се’ е поедноставно и подобро. Таа пронашла начин како да биде помалку зафатена и општо подобар човек. За таа цел, се ослободила од работите кои не ѝ требаат.

Зошто на мајките им е потребен минимализам во домот?

Помалку чистење

Два дена во неделата извршува домашни задачи: перење алишта, чистење на бањата, бришење прашиња. Секој ден мие садови, мести кревети, собира алишта. Минимализмот ѝ помага многу!

Секогаш сте подготвени за гости

Дури и ако вашата куќа е во најлошо светло, сепак, би се чувствувале добро ако некој ви дојде на гости. Зошто? Затоа што едноставно во домот нема да имате многу работи кои би можеле да направат неред. Тоа е толку убаво ослободување!

Имате повеќе време

Би можеле да поминете повеќе време во игра со децата, да се одморате… минимализмот повторно победува.

Повеќе ќе уживате во својот дом

Минимализмот ќе ви дозволи повеќе да уживате во својот дом, наместо да се нервирате од премногуте обврски кои ве чекаат. Помалку работи за раскревање, помалку чистење…

 

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close