MAMA

Шефот и даде отказ зошто не ги заклучи децата во соба за да може да работи од дома

Тој период беше многу стресен. Очекувањата беа нереални

Дрис Валас, мајка блогерка и работничка, започна да работи од дома кон средината на март поради епидемија на коронавирус. Со две деца, не беше секогаш лесно. Таа се грижеше за својата четиригодишна ќерка Дани и едногодишниот син Дилан и се обиде да му помогне на шефот со постојните клиенти.

Поради природата на нејзината работа, таа помина многу време на телефон, но не можеше секогаш да ги замолчи децата. Ова на крајот доведе до разрешување.

„Тој период беше многу стресен. Очекувањата беа нереални – еден куп електронска пошта, телефонски повици … Чувствував притисок и децата бараа внимание. Постојано чекаа да завршам нешто и да им се посветам на нив. Моето срце се скрши “, објасни таа. Нејзините клиенти не сакаа да го слушнат бучавата на децата, па се пожалија на шефот дека е непрофесионално, се сеќава таа.

Ситуацијата ескалираше во мај кога нејзиниот шеф и рече да ги заклучи децата во просторија и да најде решение. Но, на крајот таа беше отпуштена. „Се чувствувам изневерена затоа што се обидов да ги помирам мајчинството и работата, но не успеав“, заклучи таа во објавата што ја сподели со повеќе од 60.000 следбеници кои ја поддржуваа и споделуваа слични искуства за да и помогнат и утешат.

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close