Кафе муабет

Филипче не сте го виделе во вакво издание – објави несекојдневна фотка со неговиот син

Доби многу коментари...

Важи за еден од најпрепознатливите поранешни министри за здравство кои ги имала Македонија,

Докторот Венко Филипче – дипломирал во 2001 година на медицинскиот факултет во Скопје.

фото Фејсбук/Венко Филипче

Неговата специјализација по неврохирургија започнала во 2003, а завршила во 2008 година. Во 2004-тата година бил избран за асистент на факултетот.

Магистериумот по неврохирургија го одбранил во 2011 година, а докторската дисертација во 2015 година.

фото Фејсбук/Венко Филипче

Пред да стапи на министерската функција бил советник за здравство на Зоран Заев и доцент на медицинскиот факултет во Скопје.

Фото Фејсбук/Венко Филипче

Поранешниот министер за здравство и неврохируг Венко Филипче не престанува да споделува фотографии во јавноста.

Фото Фејсбук/Венко Филипче

Покрај од неговата професионална кариера, често знае да сподели фотографија со синот и семејството.

Фото:Фејсбук/Венко Филипче

Поранешниот министер на својата фејсбук фан страница објави фотографија во теретана со неговиот син Иво на која напиша:

Фото:Фејсбук/Венко Филипче

,,Се држиме во форма’’ и покажа како вежбаат со син му, внимавајќи на здравиот начин на живот.

фото Фејсбук/Венко Филипче
фото Фејсбук/Венко Филипче
фото Фејсбук/Венко Филипче

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close