Дом и семејство

Убавата Анастасија сите ја знаете, но погледнете ги нејзините сестри: Ова се децата на Наум Петрески, тие се негова најголема гордост!

Наум има четири деца...

Зуица Лазова и Наум Петрески се заедно околу две децении и важат за една од најхармоничните двојки на естрадата.

фото Фејсбук/ Зуица Лазова

Имено од нивната љубов се родија ќерката Македонка и синот Стефан. Ќерката студира соло пеење а Стефан свири на гитара.

фото Фејсбук/Македонка Петреска

Како што неговиот татко во една пригода ќе изјави, и тој го наследил талентот на своите родители па убаво пее, но дали музиката ќе ја избере како професија во животот, останува тој самиот да одлучи.

фото Фејсбук/ Зуица Лазова

Пејачот претходно 20 години беше во брак со Верче, и од овој брак ги има ќерките Анастасија и Сања со кои е во одлични односи.

фото Фејсбук/Зуица Лазова

Сите четворица имаат наследно талент за музика и ја сакаат убавата песна. Анастасија веќе сите ја знаеме по нејзиниот извонреден глас и талент со кој ја плени публиката.

фото Фејсбук/Анастасија Петреска

Зуица во едно интервју за Магазин откри дека и Македонка тргнала по патот на своите родители.

фото Фејсбук/Македонка Петреска

„Македонката е веќе на музичка академија има 19 години и е прва година на соло пеење, а Стефан е сѐ уште во основно училиште. Инаку свири на гитара, па ќе видиме дали и тој ќе ја избере музиката.“, кажа Зуица и откри на кој повеќе личат, на неа или на Наум:

фото фејсбук/Македонка Петреска

„Малку ни се поделени. Македонка повеќе наликува на Наум, но милувам да кажам дека Стефан повеќе личи на мене. Јас сум убедена во тоа“, заврши пејачката.

фото Фејсбук/Зуица Лазова

Оние што ги познаваат Зуица и Наум имаат само пофални зборови и за нив како родители, но и дека нивниот наследник е слика прилика на својот татко. Имено, Стефан и покрај тоа што се уште е основно училиште, тој порасна во вистинско момче и се повеќе наликува на својот татко.

фото Фејсбук/Зуица Лазова

Тоа впрочем можеме да го видиме и од фотографијата што Зуица неодамна ја објави и на која ужива со својот наследник.

фото Фејсбук/Анастасија Петреска

Што се однесува пак до најстарата ќерка, Анастасија, таа е во брак со пејачот на „Биоритам“, Владимир Поповски.

фото Фејсбук/Анастасија Петреска

И таа е позната фолк пејачка, но откако се оствари во улога на мајка реши да ја стави музичката кариера на пауза и им се посвети на своите деца и семејството.

фото Фејсбук/Зуица Лазова
фото Фејсбук/Зуица Лазова
фото Фејсбук/Зуица Лазова
фото Фејсбук/Зуица Лазова
фото Фејсбук/Зуица Лазова
фото Фејсбук/Зуица Лазова
фото Фејсбук/Македонка Петреска

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close