Кафе муабет

Таа беше жртва во бракот со Видоје, трпеше многу поради пари: Нови шокантни детали за љубовта на Николина Пишек и покојниот сопруг

Многумина се шокираа...

Ненадејната смрт на Видое Ристовиќ се уште е една од главните теми во регионот. Медиумите беа особено заинтересирани за вербалната војна меѓу модната дизајнерка Борна Котроманиќ и поранешната пејачка Влатка Покос околу Николина Пишек.

ФОТО: Николина Пишек / Инстаграм

Имено, Влатка ја обвини Борна дека не ја поддржува Николина, која тогаш водеше медиумска војна со Миша Гроф за наследството.


Тогаш многу луѓе беа заинтересирани за врската меѓу Николина и Борна, а Борна сега, неколку недели откако се појави во јавноста со изјавите дека Видоје ја изневерувал Николина, за хрватски Story раскажала се што знае за Пишек и за починатиот историчар на уметност.

ФОТО: Николина Пишек / Инстаграм

-Не сум се слушнала со Николина. Драмата беше со Влатка Покос, не меѓу мене и Николина. Се следевме на Инстаграм, но никогаш не се слушнавме лично преку СМС или повик. Се познаваме како јавни личности. Николина ми е драга и мила и мислам дека многу ги сака своите деца.

фото инстаграм/Николина Пишек

– Во бракот со Видоје многу голташе и премолчуваше мислејќи дека материјалната ситуација ќе придонесе не само да ги задоволи нејзините апетити, туку дела тоа е добро за нејзините деца, не сфаќајќи дека некои работи имаат превисока цена. Николина прва ја започна медиумската игра, па целиот настан во тој момент стана јавна фарса, а не нечија интимност. Таа прва почна да го изложува својот проблем пред медиумите без никаква почит кон нејзиниот покоен сопруг. Имам мое мислење за Николина пред оваа ситуација и нешто друго што сега го гледам. Не се работи толку за промена на моето мислење за неа колку што гледам избувлив, непромислен и кардинално погрешен потег. Јасно ја дефинирав суштината на проблемот. За мене беше фасцинантно што Хрватите секогаш пишуваат за богат трговец со уметнички дела, а никому никогаш не му било чудно како српскиот трговец со уметнички дела може да биде толку богат човек. Каква уметност и под кои услови тргува за да може да заработи толку пари? – рече Борна.

ФОТО: Николина Пишек / Инстаграм

Таа смета дека во бракот меѓу Ристовиќ немало љубов.

ФОТО: Николина Пишек / Инстаграм

– Не ми беше јасно експонирањето на Николина Ристовиќ преку богатството на нејзиниот сопруг, патувањата и сето тоа претставување како благослов. Ниту претставувањето на брачната идила и љубовта, од кои немаше ни трага. Зад тоа стојам. Не како некој што озборува, туку како некој кој навистина имал блиска средба со ситуацијата, толку многу што ми беше жал за која било жена да биде дел од таква приказна. Каде што мажот на таков начин не ја почитува својата сопруга, кој е и татко на две ќерки и сигурно не би сакал некој да се однесува со нив како што тој се однесуваше кон неа.

ФОТО: Николина Пишек / Инстаграм

-Не ја почитуваше својата партнерка, но мене ми е незамисливо жената да го прифати сето тоа додека мажот ја финансира на начин што ја задоволува. Таквите личности не можат да бидат пример во општеството, ниту пак можат да понудат квалитетна порака на младата генерација. Сега, од оваа перспектива, Видоје неуспешно бараше внимание и љубов. Неговиот татко му беше недостижен идол и тој остана негово дете засекогаш – изјави Котроманиќ.

– Мојот прв инстинкт кога слушнав за смртта на Видоје беше: „Сега веќе не мора повеќе да го трпи тоа. Николина беше жртва од моја перспектива. На крајот сакаше да ја прикаже нивната врска како љубовна идила, а тој дел за мене беше неприфатлив. Од друга страна, немам емпатија за женската глупост, бидејќи тогаш навистина помагаме во концептот дека убава жена е глупава жена. Можам да кажам дека Видоје не беше богат човек, тој беше момче кое го финансираше татко му. Мислам дека Николина е исто толку наивна ако мисли дека свекорот ќе го дели неговиот имот со неа. Не знам од кој свет доаѓа Николина и во кој филм живее, но тоа навистина не е реалност. Видоје не е ниту почеток ниту крај на Николина, таа ги има сите состојки да го живее животот во целост доколку се фокусира на нејзиниот личен внатрешен раст и развој. Има и интелигенција – кога не слуша погрешни советници, и сила и убавина. Ѝ посакувам вистинска љубов и среќа – заклучи Борна за Стори.

фото инстаграм/Николина Пишек
фото инстаграм/Николина Пишек
фото инстаграм/Николина Пишек
ФОТО: Николина Пишек / Инстаграм
фото инстаграм/Николина Пишек

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close