Новости

Сопругата на Вело Марковски се породи – убавата мама го откри и полот на бебето

Гордата мама ги соопшти среќните вести на Инстаграм

Сопругата на еден од најпознатите македонски инфектолози Вело Марковски, Евгенија Николовска Марковска на Инстаграм објави среќни вести.

Имено, таа објави дека се породи и дека во Новата година повторно се оствари во улога на мајка донесувајќи на овој свет женско дете.

Таа среќната вест ја сподели на својот Инстаграм профил, а фановите и пријателите и честитаат на приновата на познатиот пар.

Фото: Инстаграм/ Евгенија Марковска

Имено, Вело последнава година стана мошне популарен со неговите бројни гостувања во телевизиите со неговите ставови во врска со епидемијата со вирусот корона. Како еден од најстручните инфектолози и искусен професор, тој често гостуваше во медиумите, а неговите емисии предизвикаа внимание и надвор од нашата држава. Некои од неговите ставови кои беа спротивни на оние што ги пласираше власта, беа поприлично критикувани од еден дел на јавноста и стручното мислење, но повеќето од нив всушност беа точни. Таков на пример беше неговиот став дека докторите треба да намалат со давањето антибиотици кај пациентите кај кои има дијагностицирано Ковид, за што тој апелираше преку социјалните мрежи.

Фото: Принтскрин Фејсбук

Инаку, Вело пред бракот со младата Евгенија, беше во брак со Ѓулистана Марковска, поранешна пратеничка во македонскиот парламент.

Фото: Принтскрин Фејсбук

Што се однесува до неговата сегашна сопруга, Евгенија Николовска – Марковска, со која Вели има и син, и таа не е непознато лице на нашата јавна сцена. Таа е поранешен модел и во нејзината кариера се има појавено на бројни ревии и има освено повеќе титули на разни избори за убавина.

Фото: Инстаграм/ Евгенија Марковска

Евгенија се има појавено и ви неколку спотови, а откако ќе се омажи за Вели, набргу ќе го добијат нивниот син.

Фото: Инстаграм/ Евгенија Марковска

Евгенија по дипломирањето ќе ја стекне титулата магистер.

Фото: Инстаграм/ Евгенија Марковска

Погледнете како таа изгледаше во бременоста…

Фото: Инстаграм/ Евгенија Марковска
Фото: Инстаграм/ Евгенија Марковска
Фото: Инстаграм/ Евгенија Марковска
Фото: Инстаграм/ Евгенија Марковска
Фото: Инстаграм/ Евгенија Марковска
Фото: Инстаграм/ Евгенија Марковска
Фото: Инстаграм/ Евгенија Марковска
Фото: Инстаграм/ Евгенија Марковска
Фото: Инстаграм/ Евгенија Марковска
Фото: Инстаграм/ Евгенија Марковска
Фото: Инстаграм/ Евгенија Марковска
Фото: Инстаграм/ Евгенија Марковска
Фото: Инстаграм/ Евгенија Марковска
Фото: Инстаграм/ Евгенија Марковска
Фото: Инстаграм/ Евгенија Марковска
Фото: Инстаграм/ Евгенија Марковска
Фото: Инстаграм/ Евгенија Марковска
Фото: Инстаграм/ Евгенија Марковска
Фото: Инстаграм/ Евгенија Марковска
Фото: Инстаграм/ Евгенија Марковска
Фото: Инстаграм/ Евгенија Марковска
Фото: Инстаграм/ Евгенија Марковска
Фото: Инстаграм/ Евгенија Марковска
Фото: Инстаграм/ Евгенија Марковска

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close