UncategorizedБрак

Слаѓа за прв пат искрено прозборе за разводот од Џоле Џогани: Нејзините не го сакале, сите биле против тој брак-оваа ситуација била пресудна за крај

Не сака да зборува за приватниот живот...

Слаѓа Делибашиќ по долги години за прв пат прозборе за разводот од Џоле Џоганисо кого има две ќерки.

ФОТО: Слаѓа Делибашиќ / Инстаграм

Имено пејачката откри и дека нејзиното семејство било очајно кога таа се омажила за Џоле и дека на почетокот биле против нивната врска!

ФОТО: Слаѓа Делибашиќ / Инстаграм

Пејачката и познатиот музичар се разведоа во 2001 година, а ги имаат ќерките Силвија и Маринела.

Поранешната членка на групата „Џогани“ и ѕвезда на деведесетите денес е успешен претприемач, горда мајка и уште погорда баба.

ФОТО: Слаѓа Делибашиќ / Инстаграм

Во искрена исповед за Хит, таа открива помалку познати и не толку убави детали од нејзиниот живот, за кои вели дека се случиле во вистинско време, бидејќи да не се случиле, таа денес немаше да се чувствува среќна и исполнета.

ФОТО: Слаѓа Делибашиќ / Инстаграм

– Мама Мирјана, тато Љубомир, брат ми Срѓан и јас живеевме во Космет до десет години. Бевме едно од побогатите семејства во Митровица. Татко ми беше познат фудбалер, а мајка ми работеше на суд, па имавме убав живот. Од татко ми ја наследив енергијата, а од мајка ми самопожртвуваноста, уредноста и дека се мора да биде совршено чисто. Моите родители имаа хармоничен брак, јас и брат ми никогаш не видовме кавга меѓу нив, рече Слаѓа која ја загуби мајка си кога имлаа десет години.

ФОТО: Слаѓа Делибашиќ / Инстаграм

Пејачката открива дека семејството, но и дел од јавноста не ја поддржувале нејзината врска со Џогани:

ФОТО: Слаѓа Делибашиќ / Инстаграм

-Многу луѓе ме осудија. Лошите моменти изобилуваа. Се сеќавам кога еднаш се појавивме во весник, а водителот нè најави со зборовите: „Слаѓана Делибашиќ од црногорска и Хамит Џогани од друга националност се венчаа…“ Тогаш беше катастрофа! После ме претставуваа како Србинка, а тој сепак беше претставен како личност од друга националност. Доживеав многу осуди од моето семејство, од Делибашиќ, од Марковиќ страната на мајка ми. О, кога ќе помислам на тато! Тој, , плачеше! Само постојано велеше: „Не, нема шанси… Не доаѓа предвид!“ Го убедив: „Тато, но се случи, трудна сум… Што да правам?!“ Не сакаше ни да го слушне! Тој само плачеше. И брат ми Срѓан не беше за тој брак. Полуде кога слушна!

ФОТО: Слаѓа Делибашиќ / Инстаграм

– Кога јас и Џоле почнавме да живееме заедно, ни помогна татко ми. Ни даде пари да купиме плац и да почнеме да градиме куќа. Кога се роди Силвија, јас и Џоле отидовме да работиме во Италија. Таму танцувавме во бројни клубови и дискотеки, а тој настап се викаше „Спектакл шоу“. Силвија беше уште бебе, па ни беше многу тешко. Работевме дење и ноќе и наизменично ја чувавме, бидејќи немаше никој друг.

ФОТО: Слаѓа Делибашиќ / Инстаграм

По 15 години брак, додека беа на врвот на славата, почнаа да се појавуваат проблеми во бракот на Слаѓа и Џоле, кој заврши со развод.

ФОТО: Слаѓа Делибашиќ / Инстаграм

– Никогаш не сакав да кажувам што се случуваше зад нашите четири ѕида, туку само ќе кажам дека имаше неколку лоши ситуации. После една конечно си заминав. Се сеќавам, брат ми и татко ми беа тогаш со мене, ги зедов ќерките и се иселив од станот. Едноставно повеќе не го видов Џоле ​​до мене. Долго време собирав се во себе и решив дека е така најдобро. Никогаш не зажалив за таа одлука. Се обидуваше да ме врати! Ги тераше татко ми и брат ми да ме убедат да не се разведувам. Им рече дека сум податлива, дека им верувам на луѓето кои ми ја ставија одлуката за развод во глава, дека никогаш нема да успеам без него.

ФОТО: Слаѓа Делибашиќ / Инстаграм

– Да беше се прекрасно и одлично, нашиот брак никогаш немаше да заврши. Многу сопружници изневеруваат и остануваат заедно затоа што се добро ситуирани, но јас не сакав таков живот. Сè ми стана досадно: куќа, претстави, училиште, деца… Не можев да одам во град на кафе поради огромните обврски. Нормално е да сакам да одам некаде на 20 или 25 години, но не ми дозволуваше! Тогаш почнаа нашите кавги. Имав 33 години кога ставив точка на бракот. Тоа беше голем ризик. Не знаев дали ќе успеам, но бев упорна. Изнајмив стан во Ресавска. Беше целосно празен, без мебел. Се сеќавам, татко ми ми даде голем душек што го ставивме на подот и спиев на него со моите ќерки. Имавме и една глинена печка и тоа беше тоа. Ако кажам дека не беше тешко, ќе излажам, рече Слаѓа за гореспоменатиот медиум.

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close