MAMA

Си купи брокула од пазар, па си најде милениче, реши да го чува и тогаш се случи нешто ВОЛШЕБНО

Дарластон на почетокот бил шокиран, но тоа чувство наскоро се претворило во радост

Тој на пазарот си купи брокула, го пресече кесето, а потоа од неа излезе нешто одвратно. Ова се неговите миленици сега

Дарластон на почетокот бил шокиран, но тоа чувство наскоро се претворило во радост кога сфатил дека има ново милениче со кое ќе ужива за време на изолацијата во неговиот дом во Лондон. Дарластон одлучи да се грижи за гасеницата, како и шест други што ги нашол во брокула.

Дарластон, водител на „КИСС ФМ Велика Британија“ и вегетаријанец, ја откри првата гасеница на 11 јуни, кога започна да го подготвува својот омилен зеленчук купен во локалниот супермаркет „Теско“.

Откако го отворив кесето со брокула забележав гасеници внатре! Тие се навистина убави и ние успеавме да  задржиме еден како миленик и да го именуваме.

– Јас истражив и најдов за каков вид  гасеница точно се работи/ пеперутка со која се занимаваме (бела зелка). Тогаш решив да му изградам мал дом во мојот салон со целата брокула што ја сакаше – рече тој за Хафпост.Тој го именуваше својот нов пријател Седрик.

„Теско“ му врати 1,37 американски долари за брокула со гасеници. Тој ги искористи да купи повеќе зеленчук и, неочекувано, доби повеќе гасеници.

– Брокулата што ја зедов како замена содржеше уште 5. И тогаш во брокулата имаше уште еден што му припаѓаше на мојот цимер. Значи, од една гасеница стана седум преку ноќ – рече Дарластон за „Хафпост“. Тој реши да ги задржи сите.Дарластон ги именуваше останатите – Брок, Оли, Карлос, Крок, Џенин и Слим Ерик.

На патот, тој се соочи со предизвици, особено кога тие почнаа да се развиваат.Тој беше очевидец кога беа волшебни.

На неговите родители им беше тешко да го прифатат ова ново семејство, меѓутоа, Дарластон научи да ужива во едноставните задоволства на родителството.

Исто така, тој стана меланхоличен кога сфати дека растат.Дарластон рече дека неговото најстаро „дете“, Седрик, конечно излезе како пеперутка минатиот викенд.„Се чувствував малку тажно кога ги гледав како ги шират крилјата, но целокупното чувство беше среќа“, рече тој.

Намирница која ви ја дава потребната виталност, а притоа помага при слабеење. Да, таква храна навистина постои и нејзиното име е БРОКУЛА.

Брокулата потекнува од медитеранскиот дел на Европа, а поради нејзиниот единствен вкус и неверојатна хранлива вредност, денес е најпопуларниот зелен зеленчук на Западот. Правилната подготовка на брокулата е клуч за постигнување најдобар вкус и прехранбени користи.

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close