Дом и семејство

“Свекрва ми сака да го дои моето бебе а има 70 години”- Оваа исповед на една мајка шокираше многумина!

Оваа исповед на една мајка, за многумина беше шокантна, и не можат да поверуваат дека би можело да постои таква свекрва.

Имено оваа потресна идеја ја предложила свекрвата пред раѓањето на второто внуче, односно за време на бременоста на снаата. Прочитала како тоа го прават бабите во некои култури и тврди дека е одлично за секого.

Јас сум во шок, откри преплашената мајка која на Редит му ја претстави неверојатната семејна ситуација во која се најде откако нејзината свекрва побара да го дои своето внуче на 70-годишна возраст.

Таа објасни дека сопругот и објаснил дека неговата мајка му ја предложила идејата пред раѓањето на нејзиниот втор внук.

-Оваа 70-годишна жена планира да го дои моето бебе со кое треба да се породам за шест недели. Таа прочита дека бабите им помагаат на бебињата кои се дојат во некои култури и сака да проба. Сега, кога сфати дека ќе го дои „нејзиниот внук“, почна да доаѓа по мене велејќи дека не сака да има посилна врска со едното бебе од другото (моето најмладо бебе има два месеци).

‘И бидејќи едното бебе е веќе тука, таа сака да започне да„ вежба “доење со моето бебе. Не можам ни да верувам дека тоа го мислеше и го рече тоа, а камоли дека имала намера да го примени во пракса “, истакна оваа мајка.

Мајката објасни дека нејзината свекрва сонува да дои две бебиња истовремено.

Таа продолжи: „Се надева дека ќе помине добро и тогаш ќе може да ги дои двете деца. Таа вели дека сака да ги дои истовремено… на неа и светнуваат очите додека замислува да ги дои во тандем. ‘

Може ли воопшто да дои? Сопругата го оставила сопругот да разговара со неговата мајка и и објаснила дека тоа нема да се случи. Ова само предизвика уште полоша состојба, расправии и несогласувања.

– Оваа жена е посебен вид на заблуда. Дали постарите жени навистина можат да имаат лактација? – ги праша оваа мајак останатите корисници на Редит?

„Секако, јас бев виновна затоа што нејзините соништа не се остварија, таа е полудува и вели дека стојам на нејзиниот пат да се доближi до нејзините внуци“, рече таа.

– Јас сум причината. Иако мојот сопруг беше подеднакво груб да објасни зошто не го сакаме тоа по секоја цена. Јас и реков да оди да разговара со нејзиниот лекар и да најде советник за лактација, ако тоа и е толку важно, но дека никогаш нема да дои некое од моите бебиња без оглед на се – истакна таа.

Многумина се согласија дека барањето на оваа баба е целосно несоодветно.

– О Боже. Јас сум тотално згрозена од ова. Тоа би било доволно за да не ја оставам насамо со децата без надзор.  Нема шанси таа да биде подготвена да ги почитува сите ограничувања што ги поставивте – напишала една личност.

– Несоодветно е и максимално ја преминува границата, без оглед на возраста на свекрвата, стои во друг коментар.

‘Можам да кажам само едно големо не-не! Не можам да замислам никој освен мајка која дои деца, а камоли жени во 70-тите години “, заклучи еден згрозен коментатор.

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close