Бебе

Родителите ја бакнаа за збогум, ја исклучија од апарати за дишење, а потоа се случи – чудо!

Нејзиниот татко ја држеше за рака а во моментот кога лекарите ја симнаа од апаратите за дишење се случи нешто неверојатно...

Бела Вилијамс е детето чудо, која успеа да преживее поради безусловната љубов која и ја дадоа нејзините родители.

Фото: dailymail.co.uk/
Фото: dailymail.co.uk/

Кога мислеа дека повеќе нема надеж за неа, таа покажа дека желбата за живот е поголема од се.

Нејзиниот татко ја држеше за рака а во моментот кога лекарите ја симнаа од апаратите за дишење се случи нешто неверојатно.

Фото: dailymail.co.uk/
Фото: dailymail.co.uk/
Фото: dailymail.co.uk/

Во моментот кога родителите последен пат се простија од своето дете таа им покажа што е вистинско чудо.

Имено Бела Вилијамс од Америка која на само 18 месеци беше на уреди за одржување на животот за која лекарите верувале дека можеби имала астма и ја поставиле на респиратор бидејќи страдала од инфекции на градите, успеа да се избори со се, и за Божиќ да го израдува семејството со нејзиното присуство.

Поради тешката состојба нејзините родители решиле да ја симнат од апаратите.

Фото: dailymail.co.uk/
Фото: dailymail.co.uk/

Во моментот кога за последен пат се простија од своето дете, Бела реши да живее. Нејзиниот татко ја држеше за рака и токму кога лекарите ја симнаа од апаратот за дишење, тој почувствува силен стисок што му го смени животот засекогаш.

Франческа и сопругот Ли Мур-Вилијамс гледаа како нивното бебе го зема нејзиниот последен здив, но не беше така.

Само 30 минути подоцна, состојбата на малото дете, за кое лекарите сметаа дека е мр0тво започна да се подобрува и наскоро таа почна да мрда и да плаче.

Фото: dailymail.co.uk/

Воодушевената мајка на две деца г-ѓа Мур-Вилијамс не можеше да поверува на чудото кое го виде:

„Едноставно е неверојатно. Како да сме добиле на лотарија. Таа го направи нашето семејство комплетно и сега ми е убаво да гледам колку е среќна.

‘Кога таа вели “мама”, го топи моето срце “.

Родителите на Бела првпат се загрижија за нејзиното здравје кога таа започна да губи купчиња коса на само 14 месеци.

Фото: dailymail.co.uk/
Фото: dailymail.co.uk/

Не можеше да седне правилно на својот стол и паѓаше, но болничките тестови не успеаја да најдат причина зошто.

„Нејзиното тело полека откажуваше, но очигледно е дека таа е силен мал борец. Животот сега е сосема поинаков за нас, но таа ја промени перцепцијата за нашиот живот што е нормално, рече нејзината мајка.

Фото: dailymail.co.uk/
Фото: dailymail.co.uk/
Фото: dailymail.co.uk/

Двајцата родители исто така се тестираат за да проверат дали двајцата го носат генот.

Г-дин Мур-Вилијамс рече дека целото искуство е надреално бидејќи малата Бела ја држеше за рака за време на, како што мислеше, нејзините последни вдишувања.

Фото: dailymail.co.uk/

Тој рече: ‘Малку е надреално тоа да ја видиш својата ќерка како лежи таму и дека не можеш да сториш ништо за неа. Ја држев за рака мислејќи дека тоа ќе биде нејзиниот последен здив, истакна нејзиниот татко.

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close