Бебе

Во која доба од денот најчесто се раѓаат бебиња?

Британските научници направија истражување на оваа тема.

Британските експерти направија истражување во кое анализирале пет милиони породувања и дознале кога најчесто се раѓаат бебињата.

5 милиони породувања биле анализирани во периодот од 2005 до 2014 година. Истражувачите забележале дека само 28% од породувањата завршуваат од 9 до 18 саати во текот на работниот ден.

Според добиените податоци во истражувањето на мајките во Англија, тие најчесто раѓаат во четири часот наутро. Покажано е дека седум од десет породувања се случиле надвор од работното време, најверојатно 71,5%. Повеќе од 50% од природните породувања се случиле помеѓу еден и седум часот наутро, а најчесто околу 4 часот утрината.

Кога се случуваат природните породувања?

од 1950-тите години, трендовите во породувањето се промениле, пораснала стапката на интервенција односно царски рез. Според главниот водач на истражувањето, природното породување најчесто се случува во текот на ноќта или во раните утрински часови.

 

 

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close