MAMA

Ретроградниот Марс нема да се повтори до 2067 година: Подгответе се за магија, нешто неверојатно доаѓа!

Ова не значи дека овој „подарок од вселената“ ќе биде лесен

Од 9 септември до 13 ноември 2020 година нè чека ретрограден Марс во Овен, што уште еднаш ќе нè потсети зошто да работите на себе и да излезете од зоната на удобност не е лесно, но тоа е потребно.

Во астрологијата, Марс е планета на амбиција, страст и љубов, така што кога оваа планета се движи ретроградно и го забавува движењето на небото, како што започнува нов циклус, тоа влијае на овие сегменти од нашите животи.

Овој посебен ретрограден Марс е неверојатно редок, последниот се случи во 1998 година и нема да се повтори до 2067 година! Затоа, она што го избираме и што учиме од него, не само што ќе има трајно влијание врз нашите животи, туку ќе биде и неверојатно важно за патот на нашата душа.

Марс претставува машка енергија, па според овој аспект можеме да видиме дека енергијата кај сите нас е активирана и управувана. Марс исто така владее со нашата способност да ги манифестираме и создадеме нашите соништа и судбина Марс е најмалку ретрограден од сите ретроградни планети!

Покрај тоа, Марс не е ретрограден од 80-тите години на минатиот век и тој нема да се повтори повеќе од 40 години, што значи дека ова е ретка можност да се искористи оваа енергија за промени што можеме да ги направиме во нашите животи и да најдеме храброст да одиме напред. Ова може да изгледа како голем притисок, но она што има астрологија е дека помага само на она што веќе се случува. таа енергија на одлучност би била неопходна во манифестацијата на новата реалност …

Ова не значи дека овој „подарок од вселената“ ќе биде лесен

Иако оваа ретроградна помош е корисна, во овој период може да се соочите со одредени предизвици – најважно е дека од август Марс и Сатурн се движат надвор од совршениот плоштад до ноември.

Сатурн во моментов е во Јарец, тој е скоро директен и се движи низ последните фази на Јарецот пред да влезе во својата нова фаза на Водолија, што значи дека е во фаза на чистење на куќата.

Во овој период, од нас се бара да го исчистиме нередот од нашите животи пред да тргнеме напред, за да не ја уништиме оваа светла и убава иднина што се надеваме дека ќе ја градиме. Замислете плоштад како крај на вашиот омилен филм – нешто треба да се промени за да продолжи понатаму. Ова е магијата на плоштадот!

Може да доживеете блокади во врска со вашата индивидуалност во овој период, кога ќе започнете подлабоко да ги проценувате вашите зборови, да ја кажувате вистината или животните навики …. Може да почнете да се чувствувате фрустрирани ако не можете да се изразите. или бидете со личноста што ве привлекува.

Може да има конфузија или гнев поради препреките што се појавуваат на патот, или може да ве нервира доцнењето што може да го доживеете за време на овој транзит. Сепак, мора да разбереме и дека во животот нема грешка за ништо. Без оглед на предизвиците што ќе ги доживееме во следните недели, тие имаат своја цел.

Во овој период, може да се чувствувате како да не сте на место и бавно, како да не сте сигурни кој сте, каде сте или каде припаѓате воопшто. Обидете се да се потсетувате секој ден дека ова ќе помине, а потоа ќе дојде моментот на акција Овој ретрограден Марс ќе се скрши – не само ние самите, туку и многу области од нашите животи, вклучително и врски и кариери!

Како што напредуваме низ овие лекции и плоштадот Сатурн-Марс, што ќе нè направи болно свесни за тоа што сакаме, ние се трансформираме во нови луѓе. Нови начини на постоење, живеење, па дури и сонување.

Ова е време да се фокусираме на вистината, така што кога Марс ќе стане директен нема да имаме проблем да следиме точно што знаеме дека треба да направиме.

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close