Дом и семејство

Разведена жена не е роба со грешка: Таа е самохрана мајка која треба да се воздигнува!

Што и да мислите за самохраните мајки, постојат 5 причини зошто е добро да се ожените за таква жена.

Многу мажи имаат негативно мислење за разведени жени кои имаат деца а воедно и се плашат да се омажат за таква жена, бидејќи ќе треба да преземат одговорност не само за жената, туку и за детето.

Фото Илустрација

Што и да мислите за самохраните мајки, постојат 5 причини зошто е добро да се ожените за таква жена.

Фото Илустрација

Таа веќе се исполнила во улогата како мајка, па нема да брза да забремени: Мажите главно се плашат од деца, а уште повеќе се плашат од жени кои ги принудуваат да „работат на тоа“.

Фото Илустрација

Жената која веќе има дете нема да брза. Затоа, мажот ќе има време да се навикне и на неа и на детето, а исто така и на фактот дека сака свое дете. Самохраната мајка знае многу за врските: Не носи розови очила, не живее во илузии и бајки, навистина ги гледа работите од вистинска страна и не се надева на ништо.

Фото Илустрација

Таа нема да го гради својот свет само околу мажот бидејќи за неа детето е на прво место а тоа им се допаѓа на мажите. Самохраната мајка секогаш ќе го држи своето дете на прво место во животот и нема да се однесува како оние жени што не знаат подалеку од нивниот маж. Жена со дете е веќе свесна и формирана личност:

Фото Илустрација

Таа веќе разбра што е живот, лесно може да ги постигне своите цели, нема да очекува помош од никого, а само нејзината и среќата на детето се важни за неа. И ако избрала маж за себе, тоа значи дека навистина има сериозни чувства кон него. Ова е за споредба со младите девојки кои понекогаш не знаат што сакаат.

Фото Илустрација

Самохраните мајки се искрени: Отворено ќе го кажат она што го мислат. Ако нешто не и е јасно, ќе праша, нема да молчи и да се преправа. Тие сакаат еднаква врска: Во принцип, самохраната мајка е способна да се грижи за себе и за детето, така што нејзиниот иден сопруг го смета за рамноправен партнер, а не како некој што би го користела за помош.

Фото Илустрација

На разведените жени не им треба сожалување, потребна им е поддршка и разбирање…

Фото Илустрација

Сепак треба да се знае дека животот не завршува откако жената ќе се разведе. По разводот може да има втора шанса и можеби судбината ќе им испрати на овие жени подобар маж од претходниот кој ќе знае како да ја направи среќна.

Фото Илустрација

Многу жени по разводот не се ни обидуваат да најдат нов маж. Тие се посветуваат себеси и на своите деца и сметаат дека таквиот живот им е доволен.

Фото Илустрација

Жената има потреба од машка поддршка, а само разведените жени не можат да го добијат тоа, бидејќи многу мажи сметаат дека овие жени се најдобри за краткорочни врски или само за сек с без обврски.
Многумина честопати коментираат за разведени жени и тоа не само со мажите, туку и жените.

Но, на разведените жени не им треба сожалување, не им треба некој да ги сожалува. Потребна им е поддршка и разбирање, не сожалување.

Фото Илустрација

Секоја разведена жена имала причина да се разведе. Некои од нив беа напуштени, некои имаа лош брак кој повеќе не можеа да го поднесат, а некои се разведоа за да се заштитат себе си и своите деца. Разведените жени се како и сите други жени.

Фото Илустрација

Треба да се знае дека тие не се помалку вредни и не треба да се сожалуваат. Таквите жени треба да бидат почитувани и восхитувани затоа што откако останаа сами прават работи за кои не ни биле свесни дека се способни.

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close