MAMA

Пристигнува ретроградниот Меркур: Само овие 3 знаци ќе бидат поштедени од драма, но сепак за ова мора да се води грижа

Ова лето, ретроградниот Меркур делуваше на вашиот знак посилно од кога и да е

Добро подгответе се за ретроградниот Меркур кој започнува на 13 октомври, бидејќи цели три недели ќе донесат хаос во комуникацијата, пречки, проблеми во сообраќајот, ирационални мисли.

Иако ова е последниот ретрограден потег на Меркур оваа година, не мора да значи дека ова ќе биде лесен период – особено што се поклопува со ретрограден Марс, што исто така ќе предизвика одредени фрустрации.

На лично ниво, повеќето од овие ретро настани ќе се случуваат во матните и емоционално наполнети води на Шкорпија, правејќи го овој ретрограден уште поинтензивен и помоќен од вообичаеното – отворање стари емоционални рани и правење на тоа премногу дефанзивно во заштитата на вашето чувствително срце и углед.

Иако скоро никој не успева да ги избегне негативните ефекти од ретрограден Меркур, постојат и среќни хороскопски знаци на кои најмалку ќе влијае при одење наназад и ќе можат да ги држат работите под контрола.

Еве ги знаците:

Рак

Ова лето, ретроградниот Меркур делуваше на вашиот знак посилно од кога и да е, па за време на овој ретрограден ќе се чувствувате како да шетате во парк, во споредба со она што го преживеавте во текот на последната рунда. Од 13 октомври, може да почувствувате дека ви е тешко да се поврзувате со партнер или симпатизер, но дури и ако се чувствувате како да имате долгорочен потенцијал со нова личност, работите може да не бидат како што изгледаат.

Врските што започнуваат во рамките на оваа ретроградна работа немаат тенденција да траат, пред се затоа што може погрешно да ги разберете и разберете намерите на другата личност. Може дури и да има некоја измама што ќе биде откриена подоцна.

И пазете се: може да добиете стара ситница која ќе изгледа носталгична. Во ред е да флертувате со бившата или да се забавувате, но внимавајте на сите знаци и поставете јасни граници се додека не заврши ретроградата.

Стрелец

Изгледа дека ретрограден Меркур ќе има помалку влијание врз вообичаените проблематични области во вашиот живот, па со среќа! Но, тоа не значи дека нема да мора да извршите голема задача во овој период.

Во периодот од 13 октомври, ќе направите еден вид ревизија на сите настани, додека истовремено ќе се фокусирате на потисната тага што ја носите во вас, ќе ја преиспитате вашата духовна врска со светот и идеално ќе се ослободите од какви било мрачни мисли што влијаат.

Потребно е да одвоите малку простор, време и енергија за интроспекција, за релаксација (како јога или медитација) и работа. Запишете ги вашите чувства во дневник или разговарајте со доверлив пријател ако сакате да се ослободите од вашите чувства.

Риба

Организацијата на времето, строгите распореди и малите детали не се нужно вашата силна страна, па затоа понекогаш ретроградниот Меркур може само да влијае на вашето поле на работа или социјален живот – како да им бучи торнадо.

Но, конкретно овој ретрограден карактер ќе биде повеќе филозофски отколку логистички. Ги преиспитувате вашите лични ставови и начинот на кој ја третирате околината во поширока, духовна смисла, што всушност може да ви помогне полесно да се прилагодите на многуте промени што се случија оваа година.

Не плашете се да ги анализирате своите верувања и да се обидете да ја надминете менталната зона удобност да ги гледам од друга перспектива. Сепак, не дозволувајте вашата внатрешна вистина да се удави во море од мислења.

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close