Кафе муабет

Првата дама откри како ја освоил Стево: Љубовна приказна како од бајките- еве како се запознале

Во брак се повеќе од 23 години...

Првата дама на Македонија Елизабета Ѓорѓиевска по професија е стоматолог, а со претседателот на државата Стево Пендаровски е во брак повеќе од 23 години.

фото инстаграм/ Елизабета Ѓорѓиевска

Елизабета постојано е во фокусот на јавноста поради нејзиниот префинет вкус и стил кој го негува.

фото инстаграм/ Елизабета Ѓорѓиевска

Првата дама во една прилика откри дека сака стилизирани и минималистички изгледи а посочи и дека црната и е омилена боја.

фото инстаграм/ Елизабета Ѓорѓиевска

Елизабета во едно интервју за „Репортер“ откри и како се запознале со Стево.

фото инстаграм/ Елизабета Ѓорѓиевска

Имено тие се запознале во едно скопско кафуле преку заеднички пријател, додека таа поминувала низ тежок период, односно нејзината сестра по-чинала, па тој и бил голема поддршка.

фото инстаграм/ Елизабета Ѓорѓиевска

– Долго време се дружевме бевме пријатели, а потоа решивме да излегуваме. Бевме во врска три години пред да стапиме во брак, но веќе на вториот состанок ми рече „што се однесува до мене може утре да се земеме“- рече Елизабета.

фото инстаграм/ Елизабета Ѓорѓиевска

Елизабета откри дека нивната свадба не била од оние како што сме навикнати да ги гледаме во поново време, туку направиле мала свадба на Пантелејмон со околу 50-тина гости, без музика. Сето тоа изгледало како вечера со најблиските а таа не нослеа ниту венчаница.

фото инстаграм/ Елизабета Ѓорѓиевска

Тие се родители на синот Оги.

фото инстаграм/ Елизабета Ѓорѓиевска

Таа нагласи дека откако Стево станал претседател не се сменила, а посебно на работното место продолжила да работи како и претходно.

фото инстаграм/ Елизабета Ѓорѓиевска

Работи секој ден и прима пациенти, а откри дека заедно со претседателот се обидуваат колку може помалку да користат обезбедување. Бети кажа и дека кога Стево патува се обидува тоа да не биде како претходните случаеви, со запирање на сообраќајот, туку сетоа тоа сака да помине незабележано.

фото инстаграм/ Елизабета Ѓорѓиевска

-Едноставно ние сме како сите обични луѓе и нема потреба да се прави бука околу нашето присуство или појавување-рече тогаш Елизабета.

фото инстаграм/ Елизабета Ѓорѓиевска

Елизабета Ѓоргиевска е редовен професор на Стоматолошкиот факултет во Скопје и раководител на Катедрата за детска и превентивна стоматологија.

фото инстаграм/ Елизабета Ѓорѓиевска

Таа е магистер и специјалист по педијатриска и превентивна стоматологија од 2002 година, а од 2006 година е доктор на науки. Има остварено неколку истражувачки посети на универзитети во Велика Британија, Белгија и САД, а исто така работела на неколку меѓународни истражувачки проекти.

фото инстаграм/ Елизабета Ѓорѓиевска
фото инстаграм/ Елизабета Ѓорѓиевска
фото инстаграм/ Елизабета Ѓорѓиевска
фото инстаграм/ Елизабета Ѓорѓиевска
фото инстаграм/ Елизабета Ѓорѓиевска
фото инстаграм/ Елизабета Ѓорѓиевска
фото инстаграм/ Елизабета Ѓорѓиевска

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close