Кафе муабет

Посебна настава за синот на Новак и Јелена: Еве во кое училиште и на кој јазик ќе учи синот на Ѓоковиќ!

Најдобриот тенисер во светот и неговата сопруга, на изненадување на сите, ги запишаа своите наследници во приватно училиште во Србија...

Иако важи за еден од најбогатите луѓе во Србја, сепак Новак Ѓоковиќ живее скромно и за него како татко најважно е децата да бдат воспитани онака како што е правилно. Новак не става акцент на материјалните нешта и живее како и сите останати.

Фото Инстаграм/Јелена Ѓоковиќ
ФОТО: Новак Ѓоковиќ / Инстаграм

Имено додека сите сметаа дека неговите деца ќе се школуваат во светски познати училишта со настава на англски јазик, сепак Новак и Јелена решија да се држат до корените.

Фото Инстаграм/Јелена Ѓоковиќ
ФОТО: Новак Ѓоковиќ / Инстаграм
ФОТО: Новак Ѓоковиќ / Инстаграм
Фото Инстаграм/Јелена Ѓоковиќ

Синот на светскиот тениски првак Новак Ѓоковиќ, Стефан Ѓоковиќ, пред два дена го започна првото одделение во основно училиште, и иако се очекуваше дека ќе посетува настава на англиски јазик, одлучено е тој да посетува настава на српски јазик.

ФОТО: Новак Ѓоковиќ / Инстаграм
фото инстаграм/Новак Ѓоковиќ
фото инстаграм/Новак Ѓоковиќ

Најдобриот тенисер во светот и неговата сопруга, на изненадување на сите, ги запишаа своите наследници во приватно училиште во Србија на почетокот на годината, што ги негира наводите дека ќе продолжат да живеат во Марбела.

фото инстаграм/Новак Ѓоковиќ

Наводно, Новак и Јелена сакале нивното првородено дете да се образува на ист начин како и тие двајца и тие успеале во таа намера.

Училиштата на странски јазик, како и школувањето дома, речиси и не беа земени предвид, бидејќи тие не сакаа да ги лишат децата од запознавање и дружење со деца на иста возраст и менталитет.

фото инстаграм/Новак Ѓоковиќ
фото инстаграм/Новак Ѓоковиќ
фото инстаграм/Новак Ѓоковиќ
FOTO: Profimedia
Фото Инстаграм/Јелена Ѓоковиќ
Фото Инстаграм/Јелена Ѓоковиќ

При изборот, за нив беше клучно дека наставната програма не ја попречува неговата креативност, туку го разгорува неговиот потенцијал и му дава можност да расте безгрижно и да стекне квалитетно знаење.

фото инстаграм/Новак Ѓоковиќ
фото инстаграм/Новак Ѓоковиќ

Она што е интересно е фактот дека училишните часови на Стефан не траат 45 минути, нема ѕвонче, а наставниците се фокусирани на критичко размислување и практична примена на знаењето кај децата. Исто така, синот на Новак Ѓоковиќ ќе научи сe за српската култура и историја, а наставниот кадар е одличен, објави Србија Данас.

ФОТО: Новак Ѓоковиќ / Инстаграм

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close