Новости

Овој доктор го освои срцето на поранешната министерка за финансии: Нина сподели убави вести, честитки добива од сите страни

Таа блеска...

Поранешната министерка за финансии, Нина Ангеловска по завршувањето на политичката кариера максимално ужива во животот, а тоа воопшто не го крие од очите на јавноста.

Фото: Инстаграм/ Нина Ангеловска

Поранешната министерка за финансии, Нина Ангеловска, реши да нарави пауза и да му се посвети на уживањето.

Фото: Инстаграм/ Нина Ангеловска

Оние кои ја следат на социјалните мрежи можат да видат дека Нина постојано патува и максимално е посветена на себеси.

Фото: Инстаграм/ Нина Ангеловска

Иако доста млада, Нина може да се пофали со многу успешна кариера зад себе.

Фото: Инстаграм/ Нина Ангеловска

Таа е соосновач и била на чело на првата платформа за зделки и водечка компанија за е-трговија во Македонија, Grouper.mk, лансирана во 2011 година што го трансформирање пазарот за е-трговија. Покрај тоа, таа работела како консултант за развој на бизнис, дигитална економија и е-трговија.

Фото: Инстаграм/ Нина Ангеловска

Таа го иницирала формирањето на Првата македонска асоцијација за е-трговија каде што служела како претседател до влегувањето во Владата.

Фото: Инстаграм/ Нина Ангеловска

Во 2016 година Ангеловска била признаена како една од 100 жени основачи во Европа, листа составена од германскиот стартап магазин Хундерт. Во 2018 година била именувана за Форбс 30 под 30 години во е-трговија и трговија на мало за Европа. Во 2019 година UNCTAD ја признал како една од седумте глобални застапнички за жени во е-трговија.

Фото: Инстаграм/ Нина Ангеловска

Во август 2019 година, Ангеловска била назначена за министер за финансии во Македонија. Таа била назначена од премиерот Зоран Заев, кој претходно ги изненадил критичарите, преземајќи ја и финансиската улога покрај улогата на премиер.

Фото: Инстаграм/ Нина Ангеловска

Освен што е успешна во својата професија, таа е подеднакво посветена и на приватниот живот. Пред неколку дена Нина сподели низа фотографии со својот сакан, Виктор Стаков кој е доктор по професија.

Фото: Инстаграм/ Нина Ангеловска

Со оглед на коментарите кои се редеа а и прстенот кој блесна на раката на поранешната министерка изгледа дека таа се верила.

Фото: Инстаграм/ Нина Ангеловска

Во коментарите се редеа честитки а не изостанаа и оние каде Нина добива комплименти дека блеска и изгледа среќно.

Фото: Инстаграм/ Нина Ангеловска
Фото: Инстаграм/ Нина Ангеловска
Фото: Инстаграм/ Нина Ангеловска
фото инстаграм/ Виктор Станков
фото инстаграм/ Виктор Станков

 

 

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close