Дом и семејство

На жената и е потребен вистински маж – нежен за неа, силен за себе!

Модерната жена сака силен маж, но кога зборуваме за машката сила, не зборуваме за нивните мускули, туку за нешто сосема друго...

Секоја жена сонува за љубов, здрава врска, партнер кој ќе ја разбра, ќе бде тука за неа, и што е највашно ќе бде нејзиниот столб кој ќе ја држи цврсто.

Модерната жена сака силен маж, но кога зборуваме за машката сила, не зборуваме за нивните мускули, туку за нешто сосема друго.

Колку и да е силна и независна жената, таа покрај себе сака силен маж кој ќе го знае вистинскиот начин да се грижи за неа и да ја води.

Тие се свесни дека машката сила не се рефлектира на нивното мускулесто тело, па затоа самите избираат маж кој ги поседува следниве карактеристики.

1. На силна жена и треба одговорен маж кој се почитува себе си и кој ја почитува неа. Не и треба маж што скока од кревет во кревет и само бара кукли за забава. Потребен е човек кој ќе биде подготвен да ја покаже на целиот свет, кој нема да и раскажува бајки и кој е цврст во своите одлуки и желби.

2. Силата на човекот се рефлектира во неговиот интелект, мажественост и галантност. Силен маж разбира дека жената е живо суштество со свои потреби, слабости и несовршености. За него не е проблем да и помогне на жената со домашни работи, да ја слуша, да и ја отвори вратата или да носи тешки торби од продавницата.

Тој нема да се се злежува на каучот и да чека сè да му се донесе на тацна. Силен човек знае да зборува и да слуша кога е потребно. Тој нема да ја избегне сопругата кога ќе види дека нешто ја мачи, но ќе седне, ќе разговара со неа и ќе и биде поддршка.

3. Силен човек е одговорен за сè што се случува во неговата куќа.

Тој нема да се преправа дека сè е во ред и да чека неговата сопруга да го реши тоа.

4. Силен човек е како најнепропустливиот чадор на дожд. Ништо не е страшно со него, сè е секогаш безбедно со него. Тој е секогаш отворен кон својата сопруга, заштитнички и многу пријатен.

Вистински маж е нежен кон својата сопруга и силен кон себе, тој е секогаш одговорен и секогаш ќе се обидува да ја заштити својата убава половина и никогаш нема да ја остави да страда поради него.

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close