Кафе муабет

Милан Станковиќ прави лек за болните од рak: Пејачот целосно се посвети на верата, оваа задача му беше одредена од монасите!

Се посвети на христијанството...

Не е тајна дека популарниот пејач Милан Станковиќ целосно му се посвети на духовниот живот.

фото инстаграм/Милан Станковиќ

Медиумите постојано пишуваат за него дека се посветил на верата а во еден период се пишуваше дури и дека се замонашил.

фото инстаграм/Милан Станковиќ

Милан сега доби посебна задача од монасите од манастирот Хиландар па пејачот помага при подготовка на напиток, односно мелем наменет за болни од р-ак.

фото Фејсбук/Милан Станковиќ

Милан престојува во Хиландар, каде активно помага во производството на мелем наменет за болните од ра-к, а тоа го потврди и теологот Милош Стојковиќ:

фото инстаграм/Милан Станковиќ

– Точно е дека Милан му помага на манастирот Хиландар. Доаѓа во манастирот и се пријавува да помогне нешто во манастирот поврзано со секојдневната работа во рамките на монашката општина Хиландар. Се сеќавам дека речиси како благослов монасите му дадоа послушание или задача да помогне во подготовката на лек. Тоа е лек против р-ак кој се прави и може да се купи на планината Света Гора- рече Стојковиќ.

фото инстаграм/Милан Станковиќ

Посветен на религијата, често ги посетува манастирите и престојува во нив. Свештениците ја препознале неговата добра волја и искреност и со благослов му дале одредени обврски.

фото Фејсбук/Милан Станковиќ

– Крстен сум уште како бебе за да преживеам, а во мојот краток живот преживеав многу. Сите имаме аспирации, желби, планови, успеси, идеи. Господ ми даде големи дарови, а со тоа доаѓа и голем крст. Но, во лудилото на ова време, духовно слепи, глуви и неми, сите грешници, паднати по природа, сите ние неминовно сериозно пропуштаме и задоцнето чувствуваме дека без благослов Божји, нема живот, нема смисла. Тоа го потврдија сите кои сериозно го сфаќаат животот. Сите науки, филозофии, револуции, идеологии се ограничени од рамката на создаденото, без пристап до тајните на Создателот. Се на крајот завршува со Господ, бидејќи сè настана преку него – изјави Милан.

фото инстаграм/Милан Станковиќ

– Манастирите и традицијата на светите отци се таму за да не научат и да ни помогнат да станеме христијани, што е највисока вредност. Да се ​​биде вистински христијанин е состојба на умот што го надминува времето и преминува во вечно блаженство по телесната смрт. Но, да почнеме со тоа што ќе научиме дека да се биде православен христијанин не е слободен ден за јадење и пиење на празници, ниту пак бројаница што виси на ретровизорот во автомобилот – објасни тој.

фото Фејсбук/Милан Станковиќ

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close