Брак

Маж призна: Еве зошто ја оставив сопругата! Лавот никогаш нема да биде куче!

Ова навистина не е точно!

Жените, се лажете ако навистина верувате дека мажите, ги оставаат заради оние жени кои мирисаат на ново се убави и подобро изгледаат од вас!

Ова навистина не е точно! Ќе ви кажам во име на повеќето мажи дека привлечноста и убавината немаат никаква врска со тоа.

Вистинската причина зошто мажот ја напушта жената е занемарување! Мислам дека е занемарувањето, и секој го знае тоа. Ниту еден нормален маж нема да се осуди на доживотен затвор покрај жена која го запоставува.

Зошто треба да дозволи некој да не го почитува некој, мислејќи дека ќе го проголта сето тоа? Дека ќе издржи, дека ќе преживее и дека нема да биде навреден? Само што тој е маж!

Не, драги жени, сите правите домашни миленици од сопрузите! Ако продолжите да се однесувате така кон нив, тие ќе ве напуштат! Се плашите од оние кои само молчат и страдаат …

Мажот е лав, тој никогаш не може да биде куче! Друга причина зошто мажите ги напуштаат своите жени е инвазијата на нивниот личен простор! И тоа е многу важно!

Жените мислат дека ако мажот е оженет со вас, води љубов со вас, јаде, спие, дека не мора да има свој личен простор, слободно време и дека секој негов чекор мора да биде под строг надзор.

Ако мислите така, морам да ви кажам дека вашиот човек ќе побегне до крајот на светот, во тотална бездна само за да си ја ослободи душата! Како да дишеме!

Дури и ако имате деца со него, ако сте во брак десет години или повеќе, тоа не е причина да го врзете за себе, бидејќи тоа може да значи само едно: крај!

Секоја личност мора да има свое катче, свој мир, свое време за тишина и релаксација …

Ја разбирам вашата потреба да бидете приврзани за машката душа и тело, но толку многу блискост расипува сè! Третата причина зошто мажот ја напушта жената е недостаток на благодарност! Тој ве облекува, ве храни, купува цвеќе и се што ви треба, а вие го земате здраво за готово?!?!

Драга жена, дали е тешко да се каже благодарам ???

Ве молам, драги дами, и ние сме луѓе – третирајте не со почит.

Кажете ни „благодарам“ и ние ќе сториме сè за вас!

Четвртата причина кога мажот ја напушта жената е затоа што таа се занемарила себеси. Што сама се запостави. Да бидете во брак десет години не ви дава за право да престанете да се депилирате! Грижете се за вашето тело, користете парфем и облечете се така што вашиот маж ќе се сврти по вас кога ќе го поминете покрај него.

Ако вашиот сопруг гледа во други жени, никогаш не сфаќајте го тоа лесно. На вашата безгрижна реченица: „Нека погледне …“, тој повнимателно ќе погледне во друга …

Петтата причина е одбивност. Тоа е најстрашно од сите причини. Доаѓа тој момент кога сфаќа дека не ве сака. Во тој случај, само нека оди. Секој има право да погреши, колку и да звучи горчливо, секој може да биде погрешен избор на другиот.

Ако вашиот маж не ве сака и е само во навика со вас, веднаш излезете од таа приказна, таа не е за вас.

Шестата причина зошто маж ја напушта жената е – лошо расположение. Таа секогаш е лута, незадоволна, тажна … Тогаш човекот не брза да се врати дома. Со текот на времето, тој ги напушта својата куќа, сопругата и семејството.

Жената треба да биде празник, радост, енергија, машка сила …

Жената треба да биде личност со која ќе трчате да се сретнете, желна да ја сподели вашата среќа, успех, задоволство со неа … И, ако жената земе маж од радост, виталност, среќа, тој ќе ја напушти засекогаш.

Јас сум маж и знам дека краткото здолниште нема да оддели ниту еден сопруг од жената што ја сака и со која е среќен дома. И тоа е вистина. Мажите ќе ме поддржат!

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close