Брак

Мажите повеќе немаат обврска да го издржуваат семејството, но зошто жените се уште глумат домаќинки и готвачки?

Мажите повеќе не треба да се грижат за да го издржуваат на семејството, сега тоа е заедничка работа ..

Тие велат дека како општество еволуиравме, дека веќе не ги делиме работните места и одговорностите на мажи и жени … Сега имаме еднаквост. Мажите повеќе не треба да се грижат за да го издржуваат семејството, сега тоа е заедничка работа …

Велат дека модерната сопруга е камен за сопнување, тежина околу вратот за обичен маж, работник …

Жената денес работи исто како маж и носи иста плата, ако не и повеќе пари, во куќата!

Но, ако жената работи и е финансиски еднаква на маж / сопруг, која е нејзината обврска дома?

Кога го поставив ова прашање на пријатели кои се во брак многу години, сите тие го спомнаа ова: пеглање, готвење, чистење …

И, кога ги прашав зошто тоа го прават нивните сопруги, а не они, сите почнаа да се караат: “Па,тоа воопшто не е тешко да вклучиш машината за садови и перење … Не е тешко!”

ТЕШКО Е! Имаше моменти кога ќе се вратев дома од работа во 10 часот. Илјада пати го најдов сопругот како лежи и гледа телевизија, додека имаше куп садови, и алишта и сл.

Првата реченица што тој ќе ми ја кажеше е: „Што ќе правиме сега за вечера?“

Додека ја чистев куќата, ставав валкани садови во машината, ги ставив валканите алишта во машината за перење… Ми текнува на мислата на Мерилин Монро: „Таа мора да биде добра со маж, за да може да живее самостојно“.

Уморна сум од фактот дека морам да работам дома онолку колку што работам во компанијата. Бев уморна од очекувањата да бидам добар готвач, добра чистачка, а во исто време се школував цел живот да бидам добра деловна жена.

Дали е навистина тешко да се готви ручек за жената што ја сакаш, особено ако знаеш дека таа се бори и работи за да заработи пари за тебе?

Ако жената готви ручек, мие садови и алишта 99 пати во денот кога доаѓа дома од работа, зарем не можете да го сторите ВИЕ тоа еднаш?

Да, се согласувам дека мажот повеќе не мора да се грижи за издржување на семејството, но зошто жената сепак мора да биде готвачка, домаќинка и чистачка?

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close