Кафе муабет

КОНЕЧНО ОБЛЕЧЕ БЕЛО: Марија Килибарда објави фотографии од Бахамите- еве како се славеше

Замина на роденден на својата пријателка...

Марија и нејзиниот избраник Бане Вучелиќ веќе некое време планирале свадба од бајките, но поради непредвидени околности желбата се уште не им се исполнила, иако целото нејзино семејство и пријателите со нетрпение го очекуваат тој ден.

ФОТО: Марија Килибарда / Инстаграм
ФОТО: Марија Килибарда / Инстаграм
ФОТО: Марија Килибарда / Инстаграм
ФОТО: Марија Килибарда / Инстаграм

Убавата водителка гостуваше на роденденската забава на нејзината пријателка Ивана Берендика на Бахамите, каде се појави цела во бело со венец на главата, па сите помислија дека тоа е денот на нјзината венчавка.

ФОТО: Марија Килибарда / Инстаграм
ФОТО: Марија Килибарда / Инстаграм
ФОТО: Марија Килибарда / Инстаграм
ФОТО: Марија Килибарда / Инстаграм

Имено, таа пред неколку дена поради таа причина отпатува во Америка, од каде потоа замина на Бахамите за да присуствува на прославата на нејзината добра пријателка, па оттука и белата комбинација на облека и венчиња.

ФОТО: Марија Килибарда / Инстаграм

Марија, судејќи по фотографиите, уживала и покрај тоа што се уште нема ништо од нејзината најавена прослава.

ФОТО: Марија Килибарда / Инстаграм
ФОТО: Марија Килибарда / Инстаграм
ФОТО: Марија Килибарда / Инстаграм

Неодамна Марија се осврна на прашањето, зошто општеството инсистира дека само бракот и децата се показатели за успехот на жената и дали е ова само начин да се ослабне нејзината позиција…

ФОТО: Марија Килибарда / Инстаграм

“Јас немам доволно зборови за да ја опишам дрскоста и необразованието на оној кој се осмелува да не биде целосна личност за некој кој сè уште не е родител или не сака да стане еден ден. Тоа е толку некултурно и површно и ме прави лута. Ова е 21 Јас дури и не разбирам како некој може да си дозволи да ви каже дека не сте целосни како личност ако не сте родител.Многумина не се способни за оваа улога, немаат капацитет да обезбедат љубов, топлина, воспитување и семејно гнездо, и трчаат како татко и мајка.

ФОТО: Марија Килибарда / Инстаграм
ФОТО: Марија Килибарда / Инстаграм

Всушност, родителите се само на хартија. Може ли нивното дете да биде среќно, може да биде ако тие условно ја исполниле оваа конкретна социјална норма? Фактот дека јас сè уште не сум мајка не ја исклучува можноста да се биде среќен, што сум во оваа фаза од животот. И, јас не сум единствениот пример “, рече таа за Глорија.

ФОТО: Марија Килибарда / Инстаграм
ФОТО: Марија Килибарда / Инстаграм
ФОТО: Марија Килибарда / Инстаграм
ФОТО: Марија Килибарда / Инстаграм
ФОТО: Марија Килибарда / Инстаграм
ФОТО: Марија Килибарда / Инстаграм
ФОТО: Марија Килибарда / Инстаграм
ФОТО: Марија Килибарда / Инстаграм

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close