Бременост

ИМАМ 35 ДЕЦА ВО РАЗЛИЧНИ ДРЖАВИ- Донор на спepма со искрена приказна: Помагам на оние кои не можат да имаат дете- ме бараат жени од целиот свет!

Со донирање сперма започнал на 22 години...

29 годишниот Кајл Горди е “татко на 35 деца”. Тој е донор на спeрма, и им помага на родителите кои не можат да имаат дете.

фото Facebook/kylegordy

Имено Кајл вели дека за него ова е како авантура, но исто така е благодарен што може да помогне и да усреќи едно семејство.

Патувам на интересни места. Понекогаш ми се чини како авантура. Поради пандемијата, бев многу зафатен. Бројот на жени кои бараат сперма дефинитивно е зголемен, рече Горди.

Кајл Горди работи во Лос Анџелес, САД како хонорарен сметководител, а исто така раководи со две групи на Фејсбук посветени на помагање на потенцијалните родители да најдат донатор на сперма. Тој вели дека го контактирале жени од целиот свет и дека за време на пандемијата бил многу зафатен со донирање сперма.

фото Facebook/kylegordy

Една група што тој ја води е посветена на американски донатори и има скоро 15.000 членови и се нарекува „Донација на сперма САД“. Втората група, „Приватни донатори на сперма“ има околу 8.000 членови од целиот свет, вклучувајќи и некои од Велика Британија.

Горди првпат започна да донира сперма на 22 години. The Sun, за прв пат го интервјуираше во 2018 година кога тој беше татко на 18 деца. Сега тој број е значително зголемен.

фото Facebook/kylegordy

Во интервју за Sky News, тој рече дека децата „ќе го сметаат за татко, но тој повеќе се гледа себеси како чичко“.
– Прилично е кул да им помагам на тие луѓе. Патувам на интересни места. Понекогаш ми се чини како авантура. Поради пандемијата, бев многу зафатен. Бројот на жени кои бараат сперма дефинитивно е зголемен – рече Горди.

фото Facebook/kylegordy

Во неодамнешното истражување, околу 40 проценти од Британците изјавиле дека имаат помалку секс, а правилата околу социјалното дистанцирање го отежнуваат наоѓањето нови партнери и создавање нови врски.

Горди рече дека обично го контактираат околу 100 жени месечно преку Фејсбук, но тој не сакаше да открие колку тој број се зголемил поради пандемијата.

фото Facebook/kylegordy

Тој вели дека 90 проценти од неговите клиенти се одлучуваат за вештачко оплодување, додека останатите повеќе преферираат да имаат секс. Обично, вели тој, жените избираат која постапка ја сакаат.
Тој додаде дека се тестир за сексуално преносливи болести два до три пати годишно.

фото Facebook/kylegordy

– Велам, ‘Ајде да го сториме тоа’. Јас добивам бесплатно патување во Велика Британија, а вие ќе добиете бебе. Тоа е ситуација на победа за обете страни “, вели Горди.

Во Велика Британија постојат посебни правила кои мора да ги почитувате доколку сакате да имате бебе со дарување сперма. Овие правила се креирани од Дирекцијата за човечко оплодување и ембриологија (HFEA), која исто така ги надгледува клиниките за плодност во Велика Британија.

фото Facebook/kylegordy

Клиниките во Велика Британија се регулирани така што мајката и детето се заштитени од различните ризици вклучени во донацијата на сперма.

Г-дин Горди вели дека неговата сперма не е платена, но му се плаќаат сите патни трошоци.
Лиценцираните клиники се помалку профитабилна опција, но тие се регулирани и безбедни, а донаторите може да добијат надомест до 35 фунти (306 фунти) за секоја посета.

фото Facebook/kylegordy

HFEA наведува дека жената која раѓа дете со донирана сперма е секогаш легална мајка. Како и да е, донаторот на сперма во приватен аранжман, како г. Горди, би бил законски татко. Мажите кои донираат сперма на овој начин не можат да го избегнат тоа.

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close