Дом и семејство

Имав 18 години кога забременив- бебето го дадов на посвојување и тоа беше моја најдобра одлука во животот!

Денес, таа е омажена за истото момче, но вели дека не жалеле за одлуката за посвојување...

Забременив кога имав само 18 години. Бев во врска со момче со кое раскинав кратко време по забавувањето, и кога дознав дека сум бремена, донесов одлука со моите родители, ја започнува својата приказна Реган.

фото инстаграм/Raegan Pile

Поминаа 10 години од тој ден, вели Реган и вели дека не жали за својата одлука.

– Моето момче и јас се знаеме уште од средно училиште. Се забавувавме околу една година, а потоа раскинавме. Малку подоцна, повторно се сретнавме на една волшебна вечер. Еден месец по таа ноќ, дознав дека сум бремена. Му соопштив на моето момче и тој не ги прими најдобро вестите. Не е ни чудо – имавме само 18 години – вели Реган.

фото инстаграм/ Raegan Pile

– Никогаш не сум го видел татко ми така молчелив како тогаш. Мајка ми беше во солзи – се присетува Реган. Во деновите и седмиците што следеа, тие ги разгледуваа можните опции.

– Во меѓувреме, јас и мојот дечко се смиривме, но и јас и моите родители останавме со првичната одлука – дека е најпаметно да се даде детето на посвојување – вели Реган.

фото инстаграм/ Raegan Pile

– Знаевме дека не можеме да му обезбедиме на нашето бебе живот каков што би посакале. Два месеци подоцна, запознав неколку семејства што сакаа да го посвојат нашето бебе. Тие веќе имаа син, кој стана постар брат на моето бебе. Знаев дека парот и нивниот син совршено ќе се грижат за бебето – се присетува Реган.

фото инстаграм/ Raegan Pile
фото инстаграм/ Raegan Pile

Таа исто така се присуствува на раѓањето. Реган беше пресреќна кога го виде бебето.

„Тие не оставија сами во собата, но јас не сакав да го држам во раце долго време, бидејќи се плашев дека никогаш повеќе нема да го пуштам“, вели Реган. Таа ги изброја неговите прсти, а потоа и рече на новата мајка: „Време е“. Таа го бакна бебето последен пат и го предаде на нејзината нова мајка.

фото инстаграм/ Raegan Pile

Денес, таа е омажена за истото момче, но вели дека не жалеле за одлуката за посвојување.

фото инстаграм/ Raegan Pile

– Поминаа 10 години и не се покајав. Се гледаме секоја година на неговиот роденден. Неговиот татко и јас сме во брак и имаме дете. Пред него, имав три абортуси.Не можам да верувам дека пред 10 години мислев дека мојот живот е при крај, но всушност, тој штотуку започна и сè заврши одлично за сите нас. Да не го дававме детето на посвојување, јас и мојот сопруг веројатно никогаш немаше да стапиме во брак, а бебето го најде совршениот дом и семејство – вели Реган.

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close