Кафе муабет

Изградија среќа на туѓа несреќа: Многумина ги критикуваа а денес тие се еден од најхармоничните турски парови, имаат три деца и се заљубени како првиот ден

Имаат три деца...

Бегузар Корел и Халит Ергенч денес важат за еден од најхармоничните парови во Турција но кога се дозна за нивната врска многумина го критикуваа актерот поради тоа што ја остави бремената сопруга токму поради убавата колешка која во тој период ја играше улогата на Шехерезад.

фото инстаграм/Халит Ергенч

По девет месеци Халит се развел од сопругата, која тогаш била во блажена состојба.

фото инстаграм/Халит Ергенч

Бегузар Корел и Халит Ергенч застанаа на „лудиот камен“ во 2009 година, веднаш по снимањето на серијата „Илјада и една ноќ“, каде што и се запознаа. Младата Шехерезад на само 23 години влегла во романса со популарниот 12 години постар актер од серијата Сулејман Величевствениот, кој направил неочекуван потег кога ја запознал.

ФОТО: Бергузар Корел / Инстаграм

Имено, Халит беше во брак со актерката Гизем Соисалди, која ја остави поради Бергузар, додека таа го очекуваше нивното дете. По девет месеци Халит се развел од неа, а бидејќи Гизем не можела да го поднесе фактот дека ја оставил бремена и се заљубил во друга жена, па таа решила да ја прекине бременоста, и таа вест беше насловна вест во турските медиуми до неодамна.

ФОТО: Бергузар Корел / Инстаграм

Исто така, по патувањето на Шехерезад и Сулејман во Париз во 2008 година, сè се промени, а младата актерка потоа ја прекина долгогодишната врска и без многу помпа го остави партнерот за колегата.

ФОТО: Бергузар Корел / Инстаграм

Да потсетиме, Бергузар Корел и Халит Ергенч имаат три деца – два сина, Али и Хан, како и ќерката Лејла, која ја добија минатата година. Халит често велеше дека неговата сопруга е љубоморна, но дека на тоа работат заедно, со терапевт.

ФОТО: Бергузар Корел / Инстаграм

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close