MAMA

Задникот ќе ви биде цврст, без целулит: ТРЕБА само една работа да направите, ЕДНОСТАВНА Е, жените ја обожаваат!

Мида е вежба која исклучително е добро да се активираат сите мускули на задникот

За да ја добиете тркалезната позадина која што ја посакувате, треба да се фокусирате на глутеус медиусот и минимумот, кои се над и внатре во големиот мускул на задникот, а ние всушност често ги игнорираме, пишува „Објектив“ .

Експертите ќе ви кажат дека покрај убавата позадина , важно е да се фокусирате на нив како и во вежбањето за да се намали можната болката во грбот и колкот.

Мида е вежба која исклучително е добро да се активираат сите мускули на задникот.

Се изведува лесно: легнете на ваша страна, идеално би било да имате јога постелка или душек за вежбање за на под, да ги свиткате нозете малку на колената и да ги поврзете нозете.

За да ви биде поудобно, можете да ја ставите раката под главата додека другата слободно да се протега на горниот дел од горниот дел од телото.Движења: подигнете го коленото колку што е можно повеќе за да ги направите нозете во форма на дијамант.

Останете во таа позиција некое време и вратете го коленото на почетната позиција. Симнувањето треба да трае три пати подолго од качувањето. Повторете ги движењата најмалку 20 пати и потоа променете ги страните. И за подобри резултати, односно поголем отпор, можете да користите и лента за вежбање.

Важно е да се запамети дека нема инстант резултати. Ако сакате промена во вашето тело, треба да ја извршите оваа вежба најмалку три пати неделно.

 

 

 

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close