Кафе муабет

Емина Јаховиќ прозборе за најтешкиот момент во животот- Не можам да ги заштитам децата

Децата се ранливи поради разводот ...

Од разводот на популарната пејачка Емина Јаховиќ, сите медиуми пишуваат за нејзиниот однос со сега веќе поранешниот сопруг и татко на синовите Јаман и Јавус, Мустафа Сандал.

фото инстаграм/Емина Јаховиќ

Откако пејачката поднесе тужба против Мустафа поради неисплатена алиментација, а тој потоа поднесе контратужба и, според пишувањата на медиумите, таа сега бара старателство над синовите.

фото инстаграм/Емина Јаховиќ

Според неа разводот на бракот е еден од најстресните животни настани за сите членови на семејството.

фото инстаграм/Емина Јаховиќ

Иако тоа е секогаш стресно за сопружниците, тоа е уште поголем товар за децата. Тоа е затоа што децата се емоционално поранливи, почувствителни на недостаток на грижа, безбедност и стабилност од возрасните. Ништо помал стрес не минува ниту заносната бринета и мајка на Јаман и Јавуз, Емина Јаховиќ.

Фото Инстаграм/Емина Јаховиќ

Пејачката Емина Јаховиќ неодамна отворено проговори за разводот со турскиот пејач Мустафа Сандал, како и за синовите Јаман и Јавуз, за ​​да ги заштити своите синови.

фото инстаграм/Емина Јаховиќ

– Секако дека ми пречи. Разводот е приватен семеен земјотрес и никој не треба да ужива во деталите. Најтешко ми е што не можам да ги заштитам моите деца од тоа, а чувствувам дека е голема неправда и недостаток на работа што ја обожавам – изјави пејачката.

фото инстаграм/ Емина Јаховиќ

– Јаман е бестрашен, силен и брз, како што кажува и неговото име. Јаман на турски значи силен. Јавуз, пак, е претпазлив и вистинска уметничка душа, но како што кажува и неговото име – знае да биде многу одлучен. Кога на таа разлика меѓу нив ќе го додадеш и пубертетот – јасно ти е дека секогаш сме среќни. Шегата на страна, моите момци неописливо ме исполнуваат и уживам во секој момент со нив. Секој ден откривам нешто ново – талент, особина, акција, реакција и сум воодушевена. Јас сум многу горда мајка, најмногу поради нивната скромност и посветеност на семејството – заврши Емина.

Фото Инстаграм/Емина Јаховиќ
Фото Инстаграм/Емина Јаховиќ
Фото Инстаграм/Емина Јаховиќ

Турскиот суд пресече!

Како што пишуваат турските медиуми, судот во Истанбул го суспендирал случајот на Емина Јаховиќ која го тужеше поранешниот маж Мустафа Сандал.

фото инстаграм/ Емина Јаховиќ

Пејачката минатата година одлучи да го тужи поранешниот сопруг бидејќи не плаќал алиментација за нивните синови.

фото инстаграм

Меѓутоа судот, воспоставил дека тоа не е вистина. Бидејќи пејачот испратил контра тужба, Сандал доставил доказ дека откако се развеле во јуни 2018 година, уплатил околу 1,8 милиони турски лири или 115 илјади евра.

Фото Инстаграм/Емина Јаховиќ

Како што и понатаму наведуваат медиумите, половина од износот наводно е уплатен на сметка на пејачката која го добила старетелството над децата Јаман и Јавуз, додека 900 .000 биле за изнајмувањето на вилата која инаку му припаѓа на Сандал.

фото инстаграм/ Емина Јаховиќ

Судот воспоставил дека Мустафа на децата им плаќал за школувањето и за сите други потреби, но и дека српската пејачка одлично заработува благодарение на својата козметичка комапнија и со останатите работни ангажмани со кои се занимава.

фото инстаграм/Емина Јаховиќ

За потсетување, турскиот пејач Мустафа Сандал, кој е поранешен сопруг на пејачката Емина Јаховиќ, се ожени со две децении помладата избраничка Мелис Сутшуруп.

фото инстаграм/Мустафа Сандал

Како што пренесуваат турските медиуми, Мустафа и Мелис во кругот на најблиските си кажале „ДА“.

фото инстаграм/Мустафа Сандал

Социјалните мрежи се преплавени со фотографии од нив. Без скапоцени одела и бела венчаница, Мелис и Мустафа својата љубов ја крунисаа во тајност далеку од очите на папараците.

Фото Инстаграм/Мустафа Сандал

Двајцата за нивниот најубав ден се одлучија да се облечат во црна боја.

фото инстаграм/Мустафа Сандал
фото инстаграм/Мустафа Сандал
фото инстаграм/Мустафа Сандал
Фото Инстаграм/Мелиса Сутсуруп
Фото Инстаграм/Мелиса Сутсуруп
Фото Инстаграм/Мелиса Сутсуруп
Фото Инстаграм/Мелиса Сутсуруп
Фото Инстаграм/Мелиса Сутсуруп

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close