MAMA

Еве како изгледа денес и што вели за мајчинството Салвета од „Курсаџии“ која се породи на 53 години

Партнерот ја остави кога дозна дека сака да се породи

Актерката Љиљана Јакшиќ Салвета на 52 години остана во блажена состојба, со што ги изненади сите

Нејзиниот партнер со кого остана бремена, за жал, не сакаше дете, па ја остави, а таа реши да го роди и воспитува.

Нејзината ќерка Дарија денес е преубаво девојче кое сака да продолжи по стапките на мама. Еве како тие изгледаат денес:

Таа за својата нова животна улога ќе каже: Тоа е посебна радост и квалитет во мојот живот во овие години.

Таа призна дека животот и се промени, па во една пригода за Блиц ќе ги опише „како и поминуваат деновите сега.

Фото: Принтскрин/ Јутјуб (Курсаџии)

Наутро ќе дојдеме во парк, ако Дарија нема обврски. Таа оди на ритмичка гимнастика, хор, англиски и се дружи со пријателите од зградата. Потоа одиме на пливање. Мама ја носи и зема, подготвува, чисти, готви, а навечер по малку и глуми, и сето тоа го успевам да го направам Немам никакви стресови“ изјави таа за Блиц во една пригода.

Понекогаш потполно знам да се контузирам од замор, одвај се враќам од Скадарлија, каде работам ноќе. Толку станувам спора што ќе почнувам да се загрижувам за себеси. Потоа повторно нема да се наспијам доволно, бидејќи во седум наутро треба да станам заради градинката. Секој следен ден неминовно доаѓа, никако да почека малку да здивнам, и така ни е пет години. Полесно е кога е малку постара, сега друг вид на обврски доаѓа на ред. Нема одмор, одиме понатаму. Дарија има многу енергија и е весело дете, вели познатата актерка од „Курсаџии“.

Фото: Принтскрин/ Јутјуб (Курсаџии)

„Таа сака да ја имитира мама, да ми помага по дома, јајца правиме заедно. Не е срамежлива, сака да зборува. Ќе ја подржам во се што ќе посака, тука сум секогаш за неа, Тоа е посебна радост и квалитет на мојот живот во овие години. Нема ништо поубаво, повредно ни поважно во животот од тоа. Мојот живот потполно ми се промени“, истакна таа.

Фото: Принтскрин

„Луѓето што му се обраќаат обично ми честитаат. Има можеби некои што мислат поинаку, но тоа не ми го кажуваат. Драго ми е што имам поддршка, а тоа покажува дека сме добар народ. Кога ја родив Дарија, доста пријатели безрезервно ми помогнаа тоа да го истуркам, и тогаш сфатив дека можеме да се потпреме едни на други. И тоа на човекот му дава верба во животот. Актерка секојдневно има настапи, а јас секоја вечер сум во Скадарлија“ вели таа и додава:

„Посветено ја работам оваа работа со години и секогаш се радувам и давам максимум од себе, никогаш не сум се штедела“.

Фото: Принтскрин
Фото: Принтскрин
Фото: Принтскрин
Фото: Фејсбук/ Љиљана Јакшиќ Салвета
Фото: Фејсбук/ Љиљана Јакшиќ Салвета
Фото: Фејсбук/ Љиљана Јакшиќ Салвета
Фото: Принтскрин
Фото: Фејсбук/ Љиљана Јакшиќ Салвета
Фото: Фејсбук/ Љиљана Јакшиќ Салвета
Фото: Фејсбук/ Љиљана Јакшиќ Салвета
Фото: Фејсбук/ Љиљана Јакшиќ Салвета
Фото: Фејсбук/ Љиљана Јакшиќ Салвета
Фото: Фејсбук/ Љиљана Јакшиќ Салвета
Фото: Фејсбук/ Љиљана Јакшиќ Салвета
Фото: Фејсбук/ Љиљана Јакшиќ Салвета

 

Извор: Гламур, Блиц

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close