MAMA

Докторка од Ковид центар го покажа писмото кое и го испратило петгодишно девојче: На него има срциња и молба за тато

На конференцијата, директорот на Клиничкиот центар на Војводина, д-р Едита Стокиќ

Заедно со писмото, девојчето испратило и цртеж од себе со родителите и  медицинските работници.

На конференцијата, директорот на Клиничкиот центар на Војводина, д-р Едита Стокиќ, на новинарите им покажа писмо испратено до неа, како што рече, од страна на петгодишно девојче, кое нацртала срца и испратило барање до докторот.

– Драга Едита, ве молам, дозволете му на татко ми годишно 5 или 6 дена одмор- таа прочита и додаде дека цената на работата во единиците на ковид ја плаќа целиот медицински персонал, но и нивните семејства. Заедно со писмото, девојката испратила цртеж од неа, со родителите и медицински работници.

Светот е збунет дали допрва следува втор бран од коронавирусот или пак ниту тој веќе наголемо се случува со оглед на големиот број новозаразени.

Научниците сметаат дека ковид-19 на есен ќе се врати, и тоа не сам, туку со многубројни „пријатели“ – мали сипаници, грип и други инфекции.

Секоја сезона не напаѓаат и до 200 различни видови вируси, но доминараат еден или два најопасни.

Лекарите советуваат ова време да се искористи секој да го зајакне својот организам. Тогаш нема да ве загрози никаква инфекција – ниту корона, ниту грип.

Tags

Препораки

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close